lauantai 18. tammikuuta 2014

Vegaaninen marjarahka

Vegaaninen marjarahka

"Millä voi korvata rahkan?", tuntuu olevan suosituin kysymys vegaani ruokavaliota kokeilevien keskuudessa. Rahka on noussut ehkä suosituimmaksi elintarvikkeeksi muutamassa vuodessa fitness trendin myötä ja nykyään rahkaa syö puntilla käyvien miesten lisäksi lähes kaikki.. paitsi vegaanit.

Valitettavasti vegaaniruokavaliota noudattavan on hyväksyttävä, että kaikelle ei löydy täysin vastaavaa tuotetta eikä punttiäijien diettiä voi noudattaa kirjaimellisesti. Lähimpänä rahkaa on soijajogurtti. Soijajogurtissa on yhtäpaljon proteiinia kuin tavallisessa luonnonjogurtissa eli paljon, mutta en silti suosittele sitä ruokavalion peruspilariksi.

Siitä huolimatta noudatatko seka-, kasvis- tai vegaaniruokavaliota, terveellisen ruokavalion lähtökohta on monipuolisuus. Itse olen päättänyt, että saan syödä kaikkea (vegaanista). Terveellinen ruokavalio pysyy hallinnassa, kun arkena syö viisaasti. Kaupassa kannattaa suunnata ensimmäiseksi hevi-osastolle ja täyttää korin tuoreella tavaralla. Sitten hyllyiltä muutama purkki papuja ja tummaa pastaa tai vaikka tattaria.

Jos kumminkin rahka hammasta kolottaa, voi kokeilla valuttaa soijajogurtista vegaanista rahkaa. Myönnän, että soijan maku on voimakas ja siihen eivät kaikki totu koskaan, mutta itse en niinkään enää huomaa eroa. Varsinkin, jos rahkaan sekoittaa marjoja tai muuta makeutusta. Vegaanista rahkaa voi syödä sellaisenaan tai jalostaa marjarahkaksi. Proteiineista huolestunut voi sekoittaa joukkoon kaksi teelusikallista herneproteiinia.

Vegaaninen rahka

1 prk (á 500 g) maustamatonsta soijajogurttia
siivilä, kulho ja keittiöpyyhe

Asettele siivilä kulhon päälle ja keittiöpyyhe siivilän sisään. Kaada soijajogurtti siivilään ja nosta koko asetelma kylmään. Valuta kunnes koostumus on sopivaa. Muutamassa tunnissa koostumus on sopivaa esimerkiksi rahkaan. Kymmenessä tunnissa soijajogurtin tilavuus on pienentynyt puolella ja koostumus on jämäkkää.

Vegaaninen marjarahka

annos valutettua soijajogurttia
150 g suomalaisia pakastemarjoja
1 prk (á 200 g) kasvivispiä

Vispaa kasvivispi purkin ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon valutettu soijajogurtti. Sulata marjat ja sekoita joukkoon.

11 kommenttia:

 1. Heei tää on jotain niiin täydellistä! Vastaus mun rukouksiin :D

  VastaaPoista
 2. Tästähän saa mainion tuorejuustonkin maustamalla mieleisekseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olekkaan tullut itselle mieleen. Pitää kokeilla!

   Poista
 3. Ja nythän kauppoihin onkin jo tullut Alpron vegaanista rahkaa, maustamatonta isommissa ja maustettua kahta eri makua pienissä purkeissa! Alkaa olla vaikea keksiä mitä vegaanilta puuttuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Mahtavaa, että vegaaniset tuotteet yleistyvät. Valitettavasti Alpron uudet rahkat oliva omaan makuun liian makeita. Jostain kumman syystä tykkään myös soijajogurtin kitkerästä mausta. Pitää kyllä kokeilla Alpron rahkaa johonkin jälkiruokaan! :)

   Poista
 4. Jos oot vege, niin kaikki maistuu samalta (paskalta). Onneks syön lihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä. Kiitos infosta. :´D

   Poista
  2. Mä en syö ystäviäni enkä lemmkkkejäni, joihin kaikki eläimet kuuluu. Kokeilisit edes joskus lihatonta ruokavaliota =) Ei tule ähkyä ja saa syödä vaiks kunka. Myös raavaat miehet ja miksei naisetkin syövät vegaani ruokaa. Emmekä ole hihhuleita turbaanipäähisiä outoja heppuja..Kokeile vaikka salassa toisilta <3

   Poista
  3. Ei vegeruoka maistu samalta psklta =) Sen vot itse maustaa suusi mukaiseksi. Seitani ja soijafileet ja rouheet ym. siihen kuuluvat ovat hyvin lihan omaisia. Jos ajattelisit miten paljon lonnonvaroja kuluu nautojen ja muiden lihaelikkojen kasvattamiseen, saattaisit myöskin vaihtaa ruokavaliosi. Voin tunnustaa, että hampparia kunnon naudanlihapihvillä ja rasvaisella kastkkeella on joskus ikävä, mutta olen löytänyt vaihtoedon, ja nykyään syön "mättöö jees" johon ei ole teurastettu yhtäkään eläintä. Eikä tule ähkyä ja painokin on laskenut <3 ja muutkin arvot best ever!

   Poista
 5. Ihanaa samassa postauksessa sekä itse tehdyn rahkan ohje sekä valmis vaihtoehto �� kokeiluun itse tehty kuitenkin.

  VastaaPoista