tiistai 15. marraskuuta 2011

Minttusuklaamakeiset

Minttusuklaamakeiset

Meidän perheessä isänpäivä ei ole koskaan ollut mitenkään suuri juhla. Pienempänä tehtiin siskon kanssa kortit ja vietiin aamukahvit sänkyyn. Porukat viettävät kaikki viikonloput mökillä, joten en ole muutamaan vuoteen edes nähnyt isää isänpäivänä. Olen kumminkin aina leiponut isille jotain hyvää ja jättänyt keittiön pöydälle odottamaan.

Tällä kertaa tein Minttusuklaamakeisia Mau!kas ruokablogin ohjeella. Alkuperäisesta ohjeesta poiketen makeisia tuli pienemmän koon takia enemmän, joten suklaata kului myös enemmän.

Minttusuklaamakeiset (n. 50 kpl)

½ prk kondensoitua maitoa
1 rkl piparminttuaromia
n. 6 dl tomusokeria
300 g tummaa suklaata
3 rkl öljyä

Sekoita kondensoitu maito ja piparminttuaromi keskenään. Lisää tomusokeria vähitellen, kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen. Jos vatkaimen tehot alkavat loppua nosta massa pöydälle ja vaivaa kuten pullataikinaa. Lisää tomusokeria kunnes massa muistuttaa muovailuvahaa. Pyörittele massasta pieniä palloja ja litistä niitä hieman kasaan kiekoiksi. Nosta kiekot pakkaseen jähmettymään. Kun makeiset ovat jähmettyneet, sulata (ja temperoi) suklaa. Ohenna suklaasulaa ruokaöljyllä. Kasta kiekot kauttaaltaan suklaaseen ja nosta haarukoita apunakäyttäen leivinpaperille jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti