sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Suppilovahveropiirakka

Suppilovahveropiirakka

Vuosi taisi juuri mennä rikki edellisestä päivityksestä ja reseptistä, mutta ei anneta sen häiritä nimittäin minulla pyyhkii tällä hetkellä todella hyvin. Valmistuin toukokuun lopussa ja pääsin kesätöihin. Syksyn työtilanne on vielä vähän kysymyskerkkinä, mutta eiköhän asiat järjestty niin kuin aina ennenkin.

Valmistuminen tuntui ihan älyttömän hyvältä, sillä vielä viime kesänä opintoni olivat aivan levällään. Olin muuttanut Helsinkiin työharjoittelun perässä, mutta en meinannut löytää harjoittelupaikkaa sitten millään. Opettajat tiedustelivat opinnäytetyöni aihetta, mutten en tiennyt mistä lähtisin sellaista edes kyselemään. Lisäksi projekti, jonka tuli olla valmis ennen opinnäytetyö aloittamista oli jäänyt keväällä kesken. Mietin jo välivuoden pitämistä, jotta saisin enemmän aikaa järjestellä asioitani. Rahatilannekkin oli huono, sillä vuora oli noussut aivan kipurajalle ja vähän sen yli Helsinkiin muuton yhteydessä.

Syksyn mittaan asiat rupesivat loksahtamaan paikoilleen, mutta jouduin painamaan duunia ihan urakalla. Itku meinasin tulla pari kertaa kun kahdeksantuntisen harjoittelupäivän jälkeen menin illaksi töihin tai kuroin umpeen kesken jäänyttä projektia. Jouluun mennessä paketti alkoi näyttää valmiilta, sillä opinnäytetyön aihekkin oli löytynyt omasta kotikaupungista, mutta siitähän se rumba vasta alkoi. Olin asettanut itselleni todella korkeat vaatimukset opinnäytetyön suhteen, joten kevät oli yhtä vuoristorataa. Olen kumminkin tyytyväinen, että vaadin itseltäni paljon, sillä valmistuin lopulta hyvin arvosanoin.

Opin viime vuoden aikana, että mahdollisuus kirjoittaa blogia silloin kun ajatuksia juoksee päässä on etuoikeus. Välillä elämässä tulee vaiheita, jolloin ylimääräistä aikaa ei vain ole ja on mentävä virran mukana. Kiireisten jaksojen välillä tulisi kumminkin vaalia tylsyyttä ja olla vailla tekemistä, koska silloin luovuus pääsee valloilleen. Silloin voi vaikka muistua mieleen kaappiin jääneet suppilovahverot, joista saa tehtyä erinomaista piirakkaa.

Suppilovahveropiirakka

3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
75 g maidotonta margariinia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
noin 2 rkl vettä
ripaus suolaa

iso kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
iso sipuli
1 dl kaurakermaa
2 dl soijajogurttia
tuoretta persiljaa
suolaa & pippuria

100 g kirsikkatomaatteja

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Nypi margariini jauhojen joukkoon. Lisää soijajogurtti ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 225 asteessa noin 5 minuuttia.

Liota suppilovahveroita 15-30 minuuttia. Pilko sipuli ja kuullota hetki öljyssä. Lisää valutettut sienet sekä ½ dl sienten liotusvettä ja hauduta muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään kaurakerma ja soijajogurtti. Hienonna sekaan tuoretta persiljaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä sieni-sipuliseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle soijajogurttikastike. Asettele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Ripottele hieman jäähtyneen piirakan päälle tuoretta persiljaa ja siemeniä.


3 kommenttia:

  1. Uutena lukijana iloitsen hiljaisuuden päättymisestä. Onnea valmistumisesta!
    Olisipa vielä suppiksia jäljellä.. koetin säästellä niitä mahdollisimman pitkälle, mutta viime vuoden sadolla ei pitkälle pötkitty. Ohje kuitenkin pistetään korvan taakse syksyä ajatellen :)

    VastaaPoista
  2. Tätä kokeilenkin, myös, kun tänne reseptiarkistoosi upeasti eksyin. Tämän kauden sadosta kun on mukavasti vielä sieniä jäljellä.
    Uunista tulikin muuten juuri mustapapusuklaa kakku. Huomenna maistellaan. Odotukset ovat todella korkealla ja uskon kakun lunastavan lupaukset.
    Mukavaa loppuvuotta blogistille.

    VastaaPoista
  3. Tätä kokeilenkin, myös, kun tänne reseptiarkistoosi upeasti eksyin. Tämän kauden sadosta kun on mukavasti vielä sieniä jäljellä.
    Uunista tulikin muuten juuri mustapapusuklaa kakku. Huomenna maistellaan. Odotukset ovat todella korkealla ja uskon kakun lunastavan lupaukset.
    Mukavaa loppuvuotta blogistille.

    VastaaPoista