tiistai 18. helmikuuta 2014

Puolukka-juustokakku

Puolukka-juustokakku

Taas yksi kissanristiäisiin leivottu kakku, eli leipomiselle ei ollut mitään erityistä syytä. Olin vain monta viikkoa haaveillut juustokakusta. Oikestaan leivoin kakun jo monta viikkoa sitten, mutta sain kuvat koneelle vasta tänään. Tätä kirjoittaessa alkoi taas tehdä mieli juustokakkua. Ehkä leivon huomenna uudestaan.

En oikein harrasta uudenvuodenlupauksia, mutta tavallaan mielessäni oli yksi lupaus. Haluaisin stressata vähemmän ja keskittyä niihin asioihin, joista saan kaikista eniten iloa. Tämä blogi on minun silmäteräni, mutta minulla on niin paljon juttuja kesken, että säännöllinen päivittäminen ei nyt vain tunnu oikealta. En halua stressata sitä, että edellisestä postauksesta on kuukausia. Hitto, olkoon !

Aloitin vuoden vaihteessa uuden harrastuksen. Kävin muutaman kerran kokeilemassa boulderointia ja sitten löysinkin itseni jo täyttämässä kiipeilyseuran jäsenyyttä. Olin alunperin kiinnostunut pelkästään boulderoinnista, mutta nyt muutaman onnistumisen jälkeen köysikiipeily on alkanut ottaa vallan. Tänään opin jo varmistamaan !

Tämmöisiä kuulumisia siis tänne. Miten muilla on lähtenyt vuosi käyntiin? :)

Puolukka-juustokakku

150 g digestive-keksejä
50 g maidotonta margariinia

1 prk (á 500 g) soijajogurttia
1 prk (á 250 g) soijatuorejuustoa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
½-1 dl sokeria
½ sitruunan mehu

2 dl puolukoita
1 rkl tomusokeria

Murenna keksit esimerkiksi puunuijalla muovikulhossa. Sulata rasva ja sekoita murun joukkoon. Jos muru on liian kuivaa lisää tilkka kasvimaitoa. Painele seos pienen irtovuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Valuta soijajogurttia muutama tunti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita puolukoiden joukkoon tomusokeri ja sekoita puolukat täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista toiset 20 minuuttia. Jos keskiosa ei ole vielä kunnolla hyytynyt, laita päälle folio ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.

7 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Olen joskus maistanut kaverin palasta juustokakkua, mikä on tehty ei-vegaanisesti. Siis tuorejuustoja, munaa ja voita käyttäen. Se on kumma miten maku tottuu ja muuttuu ja tämä ei-vegaaninen kakku oli mielestäni jopa pahaa. Ei mitenkään dramatisoiden mutta tosiaan maistoin siinä vaan sen voin ja sen tuorejuuston! Ehkäpä sitä herkistyy tässä :) Nämä tällaiset juustokakut taas ovat kuin pala taivasta!<3

    Käytätkö muuten ihan normisokeria tuossa? Olen aina käyttänyt tomusokeria myös kuvitellen että sillä on merkitys rakenteessa, kun se ikään kuin tiivistää sitä massaan. Jos näin ei ole niin sittenhän voisin makeuttaa jollain tummallakin sokerilla tai vaikka erytriolilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se makuaisti tottuu. Ostin ranskassa jogurttia ja jouduin vielä uudestaan tarkastaa, että se oli vegaanista, koska se maistui minusta ihan maustamattomalle jogurtille!

      Käytän ruokosokeria ja se on toiminut hyvin. Kokeilin myös intiaanisokeria yhden paketin verran, mutta se oli niin paakkuista ettei se sulanut kunnolla leivonnassa.

      Poista
  2. Ai kuinka ihanan kuuloinen ja näköinen kakku!
    Blogista ei tosiaan kannata ottaa paineita! Itselläni on sellainen sääntö suorastaan. Tämän täytyy pysyä kevyenä ja iloa tuottavana harrastuksena :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, tykkään kokkaamisesta ja bloggaamisesta todella paljon, mutta tällä hetkellä elämä vie niin paljon muualle ettei konana kerkeä kuin kääntyä. En edes tiedä missä asun puolen vuoden päästä. :)

      Poista
  3. Kuullostaa hyvälle jopa ei-vegaanista! :)

    VastaaPoista
  4. Olet saanut pienen leikkimielisen haasteen :) Käy kurkkaamassa:

    http://anninuunissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista, huomasin haasteesi vasta nyt !

      Poista