tiistai 14. tammikuuta 2014

Soijabolognese

Soijabolognese

Onnea kaikille vegaani haasteeseen osallistuneille! Puolet on jo takana ja facebook ryhmää seuranneena uskoisin haasteen sujuneen hyvin. Tottakai uusi ruokavalio aiheuttaa toisinaan pientä kompurointia varsinkin jos joutuu syömään kodin ulkopuolella, mutta mielikuvituksella pääsee aika pitkälle.

Itse olen ollut koko alkuvuoden reissussa ja palasin kotiin eilen. Olin matkanjohtajana Hupelluksella, mikä on opiskelijoille suunnattu laskettelureissu. Voin sanoa, että bussimatka Suomesta Ranskaan pieneen alppikylään ei ole mikään vegaanin ruokaloma, mutta maha oli silti koko reissun sopivasti täynnä.

Olen ollut kyseisellä reissulla jo kolmesti, joten osasin hieman varautua. Itämeren ylityksellä santsasin vatsan täyteen ja bussiin olin pakannut hyvät eväät. Rinkassa matkusti vielä pussillinen soijarouhetta ja litra soijamaitoa aamukahviin. Kaveri toi kaurahiutaleet ja 160 matkalaiselta löytyi ihan kiva sekoitus mausteita.

Viikon aikana tuli syötyä paljon patonkia avokadolla, mutta tein myös paljon erillaisia kasvispaistoksia ja jatkoin kaupasta löytynyttä kasviskeittoa linsseillä ja kikherneillä. Alppikylien kaupat ovat pieniä ja kalliita, mutta kaikenlaisia purkkipapuja ja tuoreita vihanneksia sai onneksi kohtuulliseen hintaan. Soijarouheesta tein kolmesti soijabolognesea, mitä sain useamman sekasyöjänkin maistamaan.

Reissun pelastus oli huoneiston pieni keittiö, sillä alppiravintoloiden tarjontaan kuuluu paljon juustoa ja makkaraa. Muutaman kerran söin rinteessä ranskalaisia ja aikaisemmalla reissulla olen saanut jopa kasvispitsan ilman juustoa. Hienointa reissussa oli kumminkin tunnelma, jonka takia olisin voinut elää koko viikon vaikka sillä patongilla. Tältä kaudelta tehdään ihan oma leffa, mutta tässä yhden matkalaisen kokoama teeseri. :)

Soijabolognese

1 prk (á 200 g) valmista pastakastiketta
tai maustettua tomaattimurskaa
½ prk (á 400 g) valkoisia papuja tomaattikastikeessa
3 dl kasvislientä
1½ dl soijarouhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
mausteita (esim. grillimauste, chilihiutale)
suolaa
pippuria

Pilko sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää mausteet, soijarouhe ja kasvisliemi ja anna kiehua kunnes neste on imeytynyt. Lisää pastakastike ja valkoiset pavut ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile täysjyväpastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti