tiistai 8. lokakuuta 2013

Kikherne-currykastike

Kikherne-currykastike

Olen hirveän ylpeä, että niin moni on osallistunut Lihaton Lokakuu kamppanjaan. Minusta on kiva neuvoa uusia kasvissyöjiä, mutta haluaisin muistuttaa ettei kasvisruokailu ole niin vaikeaa kuin moni kuvittelee. Liikkeelle voi lähteä ihan perusresepteistä. Makaronilaatikko ja lasagne onnistuvat todella hyvin soijarouheesta ja niitä voi jatkaa vaikka linsseillä, joita löytyy kaupasta valmiiksi keitettyinä.

Tänne blogiin julkaisen ehkä vähän fiinimpiä ruokia, missä kaikki on alusta asti itse väännettyä, mutta yksinkertaisimmillaan kasvisruoka voi olla pakastevihanneksia, täysjyvänuudeleita ja loraus kaurakermaa (sunnuntain lounas :D ). Oma niksini on tehdä joku helppo kastike ja heitellä sekaan pakastepaprikaa, vihreitä papuja tai säilykepapuja. Seuraksi sopii täysjyväriisi, -spagetti tai peruna. Vaihtelua saa bataatista ja tattarista.

Vaikka olen ollut kasvissyöjä jo jonkun aikaan, en osaa tehdä vielä kaikkea. Tykkään hirveästi currykastikeesta, mutten ole osannut valmistaa vastaavaa kokona. Kokeiluni ovat olleet todella valjun makuisia. Tänään onnistuin muutaman reseptin pohjalta valmistamaan maukkaan kastikkeen. Kikherneitä keitin ensimmäistä kertaa itse ja sekaan heitin vielä vihreitä papuja.

Kikherne-currykastike

muutama rkl öljyä
sipuli
½ chili
2 valkosipulinkynttä
2 tl currya
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
ripaus kanelia
½ tl ceyennepippuria
1 prk (á 300 g) kikherneitä
tai 1 dl kuivattuja kikherneitä*
1 dl kaurakermaa tai kookoskermaa

*Liota kikherneitä kahdeksan tuntia. Vaihta vedet ja keitä runsaassa vedessä noin tunti. Vinkkejä papujen keittoon löytyy täältä.

Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli ja chili. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää curry. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota hetki. Lisää vesi, kasvisliemi, tomaattipyre, cayennepippuri ja kaneli ja anna kiehua kymmenen minuuttia. Lisää kikherneet ja jatka keittämistä seuraavat kymmenen minuuttia. Lisää kaurakerma ja anna kiehahtaa.

Vinkki: Omaan makuuni kastike oli mukavan mausteista. Tulisempaan versioon voi laittaa kokonaisen chilin ja hieman lisää ceyennepippuria.

2 kommenttia:

  1. Hyvän curryn salaisuus on _mieletön_ kasa mausteita. Mun poikaystävä tekee aivan loistavaa currykastiketta, aivan kuin intialaisessa ravintolassa. Ehkä mun täytyy pyytää opettamaan minullekin sen teon, jotta voin jakaa sen sitten blogissani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo rerepti tänne ! Minä olen todella säätämään mausteiden kanssa vaikka tykkäänkin mausteisesta ruuasta. Hyvä vinkki on myös laittaa curry ja mausteet öljyyn ennen sipuleita ja chilejä. :)

      Poista