sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku

Minulla oli eilen viimeinen työpäivä. Töiden lopettaminen oli vaikea päätös, sillä suomalaiseen tapaan minulla on tarve olla hirveän tehokas. Työ ja kiire saavat minut tuntemaan itseni tärkeäksi, mutta samalla muutun epämiellyttäväksi ihmiseksi, joka elää ihan jossain muualla kuin tässä hetkessä.

Tänä syksynä en halua enään tehdä kolmekymmentä tuntista työviikkoa koulun ohella ja keikkua jouluun mennessä burnoutin partaalla. Toisinaan pitää olla vähän tylsää, sillä tylsyys saa luovuuden ja mielikuvituksen liikkeelle. Haluan, että minulla on aikaa tehdä omia juttuja, kokeilla jotain uutta ja nauttia ihmisten seurasta.

Minulla on ollut hirveän ikävä leipomista ja uusien reseptien kehittelyä ja kokeilua. Suklaamoussekakun olen tehnyt aikaisemminkin, mutta tähän versioon en tehnyt pohjaa kaupan kekseistä vaan kehittelin uuden muutaman raakakakun pohjalta. Pohjasta tykättiin myös töissä, minne vein kakun viimeisen työpäivän kunniaksi.

Muistathan, että blogini facebook-sivulla on käynnissä arvonta. Osallistu arvontaan tykkäämällä Maijan Makia facebook-sivusta ja kommentoimalla 3.9 julkaistua arvontapäivitystä. Arvonta on käynnissä syyskuun loppuun eli vielä huomiseen asti !

Suklaamoussekakku

1 dl mulperi-marjoja
2 dl tattarihiutaleita
(2 rkl lucumaa)
3 rkl kookosöljyä
1 rkl siirappia

4 dl kasvivispiä
200 g maidotonta tummaasuklaata

tummaa suklaata raastettuna
mustaviinimarjoja

Jauha mulperit monitoimikoneessa muruksi. Sekoita joukkoon tattarihiutaleet ja lucuma. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita joukkoon siirappi. Sekoita öljy kuivien aineiden joukkoon ja painele seos irtopohjavuuan (⌀ 20 cm) pohjalle.

Vatkaa kasvivispi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita huolellisesti vaahdon joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Kakku jähmettyy muutamassa tunnissa, mutta maut ovat parhaimmillaan seuraavanä päivänä.

Vinkki: Tuhdin kakun kanssa sopii parhaiten kirpeät mustaviinimarjat.

2 kommenttia:

  1. Hirmuisen kaunis kakku! Top 100 ruokablogit-listalla huomioni kiinnittivät erityisesti utuisen mattapintaiset, jäiset (?) mustaviinimarjat. Söisin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, marja ovat jäisiä ja ne huurtuivat kauniisti huoneenlämmössä. Tykkään väkertää sokerikoristeita mutta luonnon omat marjat ovat kauneimpia kakunkoristeita. :)

      Poista