maanantai 19. elokuuta 2013

Vegaaninen proteiini-omenapiirakka

Proteiini-omenapiirakka

Löysin muutama viikko sitten aivan ihanan The good morning -blogin. Blogia pitää aamuja rakastava tyttö, jonka lempiruokaa on puuro. Blogista löytyy jos jonkin näköistä puuro-ohjetta ja terveellisiä herkkuja aikaisiin aamuihin tai myöhäisiin brunsseihin.

Blogin reseptit sisältävät aika pitkälti eläinperäisiä maitotuotteita, mutta ne on helppo korvata kasviperäisellä maidolla ja jogurtilla. Kananmunan ja raejuuston korvaajaksi olen löytänyt pehmeän tofun. Perunajauhoja ja psylliumia olen lisännyt parantamaan koostumusta.

Vegaaniset proteiini-pannukakut varioin yhdestä blogin reseptistä ja tämän omenapiirakan toisesta. Omenapiirakka on rasvaton, sokeriton, jauhoton ja super hyvää ja sopii siksi aamupalaksi tai välipalaksi. Kastikkeeksi sopii vaniljanmakuinen soijajogurtti, mutta itse taiteilin kastikkeen maustamattomasta soijajogurtista ja vaniljasokerista.

Ps. Varmasti varioin vegaaniseksi vielä paljon muutakin, kuten tämän Snickerspallerot reseptin.

Vegaaniinen proteiini-omenapiirakka

2½ dl kaurahiutaleita
½ dl vegaanista proteiinijauhoa
2 rkl psylliumia
2 rkl perunajauhoja
1½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

100 g pehmeää tofua
2 banaania muussattuna
½ dl kasvimaitoa
½ dl soijajogurttia
(2 rkl siirappia)

2-3 omenaa
öljyä
kanelia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja märät aineet keskenään. Kaada märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pese ja pilko omenat. Kuumenna tippa öljyä pannulla ja paista omenia kunnes ne hieman pehmenevät. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele omenat päälle. Ripottele päälle kanelia ja paista uunissa 30 minuuttia.

Vinkki: Psyllium ja perunajauho parantavat taikinan rakennetta, kun leivonnassa ei käytetä kananmunaa ja vehnäjauhoja.

Vaniljakastike

1 dl soijajogurttia
2 tl vaniljasokeria

Sekoita vaniljasokeri soijajogurttiin ja anna maustua 10 minuuttia jääkaapissa. Lapioi koko satsi pienen piirakkapalan päälle.

4 kommenttia:

  1. Tällaisia terveellisempiä leivonnaisvaihtoehtoja on mielenkiintoista kehitellä. Välillä olen kyllä saanut aika arveluttaviakin tuloksia ;D

    Nuo pannarisikin ovat oikein kiinnostavia! Samoilla linjoilla olen kanssasi tuosta proteiinien korostamisesta ruokavaliossa. Siltikin itse mietin usein mihin kaikkeen niitä saisi ujutettua, kun Vekaraa pitäisi saada kasvatettua ja syö helposti kaikki marjat/ vihannekset ja proteiinit jäävät joskus vähemmälle. Proteiinijauheita en ole vielä käyttöön ottanut, pitääpä miettiä niitäkin. Olisiko sinulla suosituksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi olla suosittelematta Sun Warrior merkin proteiinijauheita. Sitä saa riisiproteiinina tai sellaisena blendinä, joka on seos ainakin herne- ja karpaloproteiinista. Tuo blend sekoittuu paljon huomaamattomammin esimerkiksi smoothieen tai jugurttiin, riisiproteiini jättää hieman jauhoisen suutuntuman. Oma suosikkini on vaniljan makuinen. Pidän myös hamppuproteiinista paljon, mutta olen kuullut monien vierastavan sen makua. Itse jopa pidän sen mausta! Se sekoittuu hyvin melkein mihin vain.

      Mutta hyvä ohje, juuri sama inspiroija takana kuin siinä minunkin ideassani (jota en vielä ole ehtinyt toteuttaa)! ;)

      Poista
  2. Jääkaappi pursuaa omenoita ja tätä on pakko tehdä!

    VastaaPoista
  3. Miulla oon käytössä Pulsin herneproteiinia ja hamppuproteiinia olen kokeillut (en muista merkkiä). Kumpikaan ei oikein annosteltuna maistunut smoothien läpi. :)

    VastaaPoista