keskiviikko 28. elokuuta 2013

Munakoiso-artisokkabruschetat

Munakoiso-artisokkabruschetat

Varasimme äitin kanssa eilisiltana kahden päivän shoppailureissun Riikaan. Olen innoissani mutta samalla hieman jännittää. Tämä on ensimmäinen kerta kun lähden äitin kanssa ravintolaa kauemmaksi kahdestaan.

Meillä ei ole mikään ihanteellinen äiti-tytär suhde. Emme riitele mutta se johtuu pitkälle siitä ettemme ole hirveästi tekemisissä. Olen tainnut aina olla enemmin se isin tyttö ja äiti on vaan jäänyt etäiseksi. Sosiaalisten suhteiden rakentaminen ei ole kumminkaan koskaan liian myöhäistä, joten tästä se lähtee.

Reissulta odotan hyvää ruokaa ja viiniä. Äitillä on hirveän hyvä (ja kallis) viinimaku, joten pääsen maistelemaan sellaisia viinejä mitä en itse kehtaa ostaa. Äitin hyvä puoli on myös ettei hän jaksa kiukutella siitä että ravintola valikoituu minun ruokavalioni mukaan.

Bruschettaohjeen sävelsin viikonloppuna kaverini synttärikahveille. En osannut päivän varoitusajalla hankkia sopivaa lahjaa, joten ostin kaupasta ainekset ja valmistin bruschetat paikan päällä. Synttärisankari valmisti itse vegaanisen parsakaali-savutoupiirakan ja vihanneksille dippiä soijajogurtista. Viiniäkin maisteltii vaikka menin illaksi töihin, hups.

Munakoiso-artisokkabrushetat

patonki
2-3 tomaattia
pieni munakoiso
300 g artisokansydämmiä suolaliemessä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
öljyä
100 g vegaanista juustoraastetta

Viipaloi munakoiso sentinpaksuisiksi kiekoiksi. Ripottele päälle suolaa ja itketä muutama minuutti. Pyyhi pinnalle noussut neste pois. Pilko munakoiso pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota kunnes munakoiso saa hieman väriä. Pilko pilko sekaan tomaatit, artisokansydämmet ja kourallinen basilikan lehtiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi patonki hieman vinottain muutaman sentin paksuiksiksi viipaleiksi. Levitä täytettä leiville ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti