perjantai 26. heinäkuuta 2013

Hummus

Hummus

Hups, taas tälläinen nolo tauko. Vaikka suomeen paluusta onkin jo kolme viikkoa ja olo on kuin en olisi koskaan rajan takana ollutkaan, käytän muuttoa tekosyynä. Tässä on nyt ollut niin paljon kaikkea: maratonista palautumista, sairastelu, paperisotaa, sukulaisvierailuja, juhlia, bileitä ja bingoa. Kaikkea ei vain kerkeä.

Pietarissa uneksin useasti itsetehdystä hummuksesta, mutta koska valmiiksi keitettyjä kikherneitä ei löytynyt mistään ja herneiden keitto tuntui aivan ylitsepääsemättömän työläältä, päädyin aina ostamaan hummusta valmiina. Suomeen palattuani ostin kikherneitä samantien ja survaisin niistä hummusta. Tässä on noin viidellä kokeilukerralla hioutunut ohje, olkaa hyvä!

Hummus

1 prk (á 200 g) keitettyjä kikherneitä
1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
1-½ dl vettä
½ tl suolaa
paprikajauhetta
caynnepippuria

Mittaa kikherneet, tahini, valkosipuli ja öljy tehosekoittimeen ja pyöräytä muutaman kerran ympäri. Lisää vettä niin että saat jauhettua tahnan tasaiseksi ja koostumus on sopiva. Mausta esimerkiksi suolalla, paprikajauheella ja caynnepippurilla.

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje ja hei, pieni tauko tekee välillä hyvää :) aurinkoa viikonloppuusi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! Noh, näitä taukoja on tulossa vielä lisää kun on niin kiire toteuttaa muitakin haaveita. Kiitos jos jaksatte silti seurata ja roikkua mukana. :)

    VastaaPoista