sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Raw Mansikka-suklaakakku

Raw Mansikka-suklaakakku

Älytöntä, että vaihtoa on enään kaksi viikkoa jäljellä. Hirveä ikävä jo kotiin, mutta samalla haikeaa kun pitää sanoa heipat kaikille joiden kanssa on elänyt kuin sillit suolassa viimeiset kuukaudet. Ei asuntolaelämä mitään huippua ole ja kaikkien kanssa on mennyt hermot jo useaan otteeseen, mutta kyllä tässä on kasvettu melken olkavarsista toisiimme kiinni.

Lähes kaikilla kerkesi olla vaihdon aikana syntymäpäivät ja niitä on juhlittu lettukesteillä, limusiiniajelulla, reiveissä ja hiekkarannalla. Alyonalla on nyt viimeiset syntymäpäivät ja huomiseksi on suunnitteilla paljon ohjelmaa. Itse jätän juhlat väliin sillä siskoni tulee huomenna Pietariin, mutta leivoin Alyonalle kakun, jonka syömme kahdentoista jälkeen.

Kakku on raw, sillä meillä ei ole edelleenkään uunia. Ohjeen nappasin Makustella -blogista. Vielä en osaa sanoa makuarviota, mutta suklaa ja täyte olivat ainakin herkullisia eikä niiden yhdistelmä voi varmasti ainakaan huonontua. Maltti oli leipomisen kanssa hieman hukassa, joten kakkusta ei ulkonäöllisesti tullut ihan esikuvansa veroista.

Raw Mansikka-suklaakakku

3 dl manteleita
10 kuivattua taatelia*
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa

2 dl kaakaovoita
5 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
2 rkl agave-siirappia
mantelivoita (tai jotain muuta pähkinälevitettä)

4 dl mansikoita
2 dl cashew-pähkinöitä*
1 banaani
½ tl luonnonvaniljaa
tai 1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunanmehua
2 rkl agave-siirappia
½ dl kaakaovoita
4 rkl kookosöljyä (korvasin kaakaovoilla)

* Liota cashew-pähkinöitä ja taateleita muutama tunti. Manteleitakin voi liottaa mutta parhaan lopputuloksen kannalta ne kannattaa kuivattaa liottamisen jälkeen.

Kaada taatelien liotusvesi pois. Jauha mantelit ja taatelit monitoimikoneessa muruksi. Lisää kaakaojauhe ja suola ja pyöräytä sekaisin. Jaa seos kahteen osaan ja painele toinen osa irtopohjavuokaan (halkaisija 15-18 cm).

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe, suola ja siirappi. Siirrä kolmasosa suklaamassasta sivuun koristelua varten (jaa suklaa esimerkiksi konvehtimuotteihin) ja sekoita mantelivoi jäljelle jääneeseen massaan. Kaada suklaa vuokaan pohjan päälle ja siirrä pakkaseen jähmettymään.

Kun suklaakerros on jähmettynyt painele loppu manteli-taateliseoksesta suklaakerroksen päälle. Viipaloi muutama mansikka ja asettele viipaleet vuuan reunoille.

Kaada cashew-pähkinöiden liotusvesi pois ja aja pähkinät muruksi. Lisää puhdistetut mansikat ja aja tasaiseksi. Lisää banaani, vanilja, sitruunamehu ja siirappi ja jatka blendaamista kunnes seos on tasaista. Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa. Sekoita kaakaovoi ja kookosöljy huolellisesti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja siirrä pakkaseen jähmettymään.

Vinkki: Älä unohda kakkua pakkaseen. :)



2 kommenttia:

  1. Tosi nättihän tuo kakku on! Aivan syötävän söpö!

    VastaaPoista
  2. Miulla kävin pieni moka, kun otin vuuan renkaan pois ennen kuin täyte kerkesi jähmettyä. Pienen taktikoinnin jälkeen sain survottua kakun takaisin vuokaan ja pakkaseen. Unohdin kakun tietenkin pakkaseen ja siksi se on kuvissa jäässä.. :D Suklaakerroskin on hieman epätasainen kun en malttanut odottaa sen jähmettymistä tarpeeksi kauan. x)

    VastaaPoista