torstai 20. kesäkuuta 2013

Punajuuripihvit ja kukkakaalimuusi

Punajuuripihvit ja kukkakaalimuusi

Sinne se sisko meni, takaisin suomeen juhannuksen viettoon. Minä jäin tänne Pietariin ja edessä on ensimmäinen juhannus kaupungissa ja yksin. Jos olisin halunnut, olisin päässyt suomeen tuttavien autokyydillä ja iskäkin lupautui maksamaan junalipput, mutta halusin jäädä tänne. Välillä on ihan kiva olla yksin.

Viimeiset kolme päivää kiertelimme nähtävyyksiä ja olin niin väsynyt, että tipahdin eilen illalla jo kymmeneltä. Tänään ei tehnyt mieli tehdä mitään paitsi ruokaa. Prismassa myydään valmiiksi raastettua punajuurta, joten keksin tehdä punajuuripihvejä. Aika vähän tulee käytettyä punajuurta kun se sotkee niin paljon, mutta tällä kertaa säilyin ilman punaiseksi värjäytyneitä housuja tai paitaa.

Pihvien seuraksi tein kukkakaalimuusia. Valitettavasti täällä tuoreet kasvikset ovat hieman huonolaatuisia ja muusista tuli hieman kitkerää. Ensi kerralla taidan luottaa pakastekukkakaaliin. Ps. kaksi lautasta ihan vai näön vuoksi. Itsehän söin molemmat. :)

Punajuuripihvit (8 kpl)

2 dl soijarouhetta
2 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
200 g punajuuriraastetta
tai 2 isoa punajuurta
1 dl tattarijauhoja
1 rkl öljyä
pippuria ja suolaa

Mittaa soijarouhe ja kasvisliemikuutio kulhoon ja kaada päälle kiehautettu vesi. Anna turvota muutama minuutti. Raasta punajuuret ja sekoita soijarouheen joukkoon. Jos raaste on hyvin isojakoista, surauta taikinaa pari kertaa sauvasekoittimella. Lisää jauhot ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista miedolla lämmöllä öljyssä.

Kukkakaalimuusi

iso kukkakaali
kaurakermaa
tai kookoskermaa
1 rkl öljyä
suolaa

Pilko kukkakaali. Keitä kukkakaali pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja soseuta kukkakaalit. Lisää loraus kaurakermaa ja öljy. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti