perjantai 28. kesäkuuta 2013

Mantelisuklaa

Mantelisuklaa

Luulen, että ansaitsen jo jonkun palkinnon. Niin ahkerasti olen minimoinut ruokahävikkiä ja kokannut tähde ruuista isoja annoksia ruokaa mitä olemme porukalla syöneet. Kaapeissa on lähinnä enään jauhoja ja sokeria, mitä en saisi tuhottu vaikka paistaisin päivittäin lettuja.

Linsseistä ja tomaateista valmistui keittoa, pakastimeen jääneistä leivänkannikoista krutonkeja ja mansikoista kiisseliä mannapuurolle. Italianpadasta on tullut ehdoton suosikkini, sillä sitä on helppo valmistaa iso annos ja sen sekaan voi heittää lähes kaikkea tuoreista vihanneksista marinoituihin säilykepaprikoihin.

Mansikka-suklaakakusta ylijääneestä kaakaovoista tein muutama päivä sitten suklaata. Suklaan päälle voi kätevästi ripotella kaappiin kertyneet pähkinä- ja kuivahedelmäjämät.

Mantelisuklaa

2 dl kaakaovoita
1 dl kaakaojauhetta
agave-siirappia tai muuta makeutusta maun mukaan
ripaus laadukasta suolaa
kourallinen manteleita

Raasta kaakaovoi hienoksi. Aseta metallinen tai muovinen kulho vesihauteeseen ja siirrä kaakaovoi kulhoon. Anna kaakaovoin sulaa rauhassa. Lisää kaakaojauhe ja siirappi ja sekoita tasaiseksi. Kaada laakeaan astiaan (esimerkiksi matala lautanen) ja ripottele päälle rouhittuja manteleita. Siirrä pakkaseen jähmettymään.

Vinkki: Saat raakasuklaata kun käytät raakakaakaojauhetta. Suklaamassan sekaan voi laittaa myös muutaman lusikalisen macaa tai lucumaa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta ja niin yksinkertaiselta. Nam!

    VastaaPoista
  2. Jep, nopeemmin tämän tekee kuin juoksee kauppaan ostamaan suklaata. :)

    VastaaPoista