sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Muutama ruokapaikka

Lemonade

No nyt on taas ollut blogin puolella hiljaista, sillä olen hautautunut kouluhommien alle. Nälissäni en ole kumminkaan ollut vaan olen rampannut kiireen takia ulkona syömässä. Venäjälle matkustavat nyt kuulolle, sillä ajattelin jakaa teille reseptien sijasta parhaimmat kasvisruokapaikat.

Ehdottomasti lempparini ovat kasvisruokaravintolat Ukrop Укроп ja Rada&K Рада&К. Ruoka haetaan linjastosta ja puhumisen sijasta annoksia voi osoitella. Suurin osa on vegaanista ja henkilökunnalta voi kysyä Chto veganskiy? что веганский?. Tänne ollaan asetuttu useasti muutamaksi tunniksi tietokoneiden kanssa ja tilattu pieniä annoksia syötävää. Lystistä selviää reilusti alle 400 rublalla.

Cafe Ukrop, Marata 23, Pietari / Кафе Укроп Марата, 23, Санкт-Петербург
Cafe Rada&K, Gorokhovaya 36, Pietari / Кафе Рада & D, Гороховая 36, Санкт-Петербург


Sadovayan Sushi-time ei ole kasvisruokaravintola mutta se on sopivasti koulun lähellä ja sieltä saa ehkä kaupungin parasta vegaanista sushia. Yleensä sushin täytteeksi saa vain avokadoa tai kurkkua, mutta täällä annoksesta löytyy tofua, merilevää ja kermaista pähkinätahnaa. Juomaksi tilaamme usein pannullinen teetä ja loppu lasku on noin 400 rublaa henkeä kohden.

Sushi-time, Sadovaya 51, Pietari / Sushi-таум Садовая 51, ​​Санкт-Петербург

Viime viikolla löysin täysin vegaanisen ravintolan koulumatkaltani. Ravintolan nimi on Lemonade ja se sijaitsee Nevsky Prospektin läheisyydessä. Ravintola on vanhan rakennuksen ylimmässä kerroksessa, joten näkyvät ovat ihan kivat. Muutenkin tunnelma on kaikista ravintoloista paras. Tilaamani soijasuikale-wrap maksoi 300 rublaa, joten ihan kohtuullisuuksissa mennään.

Lemonade, Belinskogo 9, 5 kerros, Pietari / Лемонаде, Белинского 9, 5 этаж, Санкт-Петербург


Moskovan reissulla kävimme kahdessa kasvisruokaravintolassa. Sok Сок sijaitsee aivan Tretjakovin taidegalleriaa vastapäätä. Listalta löytyy vegaanisia annoksia ja jopa raakaruoka. Tilaamani falafel-annos sisälsi kolme isoa pyörykkää ja salaatilla täytetyn tortillaleivän. Päälle oli ripoteltu runsaasti ravintohiivahiutaleita ja luulin jo hetken syöväni parmesaania. Annos maksoi muistaakseni 360 rublaa.

Cafe Sok, Lavrushinsky 15, Moskova / Кафе Сок, Лаврушинский 15, Москва


 
Toisena päivänä löysimme Moskovan keskustasta Kanadalaisen kasvisruokaketjun Fresh ravintolan. Eamesin tuolit, englanninkielinen lista ja erittäin hyvää ruokaa! Olimme pitkän päivän jälkeen kovin nälkäisiä ja tilasimme puoliksi litran vihersmoothieta, wrapit ja ison kulhollisen bataattiranskalaisia valkosipulidipillä. Foursquaren check in ilmoitusta vastaan sai vielä pienen raw-leivoksen jälkiruokakahvin kaveriksi. Ei erityisen kallis paikka mutta meidän lasku taisi lähennellä 2000 rublaa.

Fresh, Bolshaya Dmitrovka 11, Moskova / Fresh Большая Дмитровка 11, Москва


Ketjuravintola Dve palochki Две палочки löytyy joka kadunkulmasta Pietarista ja Moskovasta. Ei kasvisruokaravintola mutta vegaani-annokset on merkitty vihreällä lehdellä. Annokset ovat pieniä ja edullisia, joten lounaaksi voi kerätä esimerkiksi misokeiton, sushia ja mango-basilikasmoothien. Myös Subway:sta löytyy patongin täytteeksi papuja tai sieniä ja Mcdonalds:n kirsikkapiirakka on vegaaninen.

Dve palochki, Nevski Prospekt 22, Pietari / Две палочки, Невский проспект 22, Санкт-Петербург

Cafe Sok

2 kommenttia:

  1. Heips! Onkohan toi Dve Palochkin misokeitto vegaaninen? Ootko varmistanut asiaa?

    VastaaPoista
  2. Misokeitto oli ainakin merkitty vihreällä lehdellä, joka tarkoitti lihatonta, maidotonta ja kalatonta. Keittiöstä en ole annosta tarkistanut. :)

    VastaaPoista