perjantai 12. huhtikuuta 2013

Vietnamilaiset kevätkääryleet

Vietnamilaiset kevätkääryleet

Olen viimeisen viikon syönyt hieman varauksella raakoja vihanneksia, sillä sairastin jonkun ihmeellisen vatsataudin. Pää päntössä ei tarvinut olla mutta kolme päivää meni ihan totaallisessa koomassa teetä juoden.

Vatsapöpön voi saada täällä varmasti pelkästään astumalla ulos mutta epäilen raakoja vihanneksia jotka pesin kraanavedellä. Vatsataudin jälkeen söin pari päivää vain keitettyjä pakaste vihanneksia, kunnes tajusin että voihan ne vihannekset kuoria..

Tänään kokeilin ensimmäisen kerran vietnamilaisia kevätkääryleitä ja fiksuna tyttönä muistin liottaa riisipaperit pullovedessä. Kääryleet oli super hyviä ja kokoaminen on helppoa kunhan muistaa kohtuuden täytteiden kanssa eikä liota riisipapereita liikaa.

Vietnamilaiset kevätkääryleet

riisipaperiarkkeja (⌀ 20 cm)
100 g tofua
avokado
porkkana
jäävuorisalaattia
kävätsipulin varsia 

Viipaloi avokado, raasta porkkana ja pilko tofu noin 10 senttisiksi suikaleiksi. Kevätsipulin varret kannattaa pilkkoa myös sopiviksi pätkiksi ja jäävuorisalaatti silpuksi. Kasta riisipaperi veteen paketin ohjeen mukaan (noin 15 sekunttia). Asettele arkin alaosaan pala avokadoa ja tofua ja muita täytteitä. Käännä arkin sivut sisälle ja kieritä rullalle. Toista kunnes täytteet loppuvat.

Dippi kastike

valkosipulinkynsi
puolikas chili
2 rkl limen mehua
1 rkl sokeria
1 tl riisiviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
½ dl vettä

Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Dippaa valmiita kevätkääryleitä kastikkeeseen.

5 kommenttia:

  1. Eikää miten sä aina luet mun ajatuksia!! eilen juuri totesin että tällaisia on tehtävä mutta kun tietäisi että miten! Jes.

    VastaaPoista
  2. Mäkin olen jo jonkun aikaa miettinyt, että näitä pitäisi kokeilla. Nyt pitäis enää löytää täältä maalta riisipaperiarkkeja.

    VastaaPoista
  3. Se on se Giardia Lamblia mikä siellä vesijohtovedessä kummittelee ja aiheuttaa siihen tottumattomille vatsaoireita. Toivottavasti säästyt pahemmilta vatsanväänteiltä. (:

    Btw kouvolalainen bilsan opettaja on kirjoittanut yleensäkin ihan mielenkintosen tekstin pullovesistä ja Pietarinkin hanavesi mainitaan. Löytyypi täältä jos kiinnostaa. http://biologi-jari.blogspot.fi/2008/12/paha-pahempi-pullovesi.html

    VastaaPoista
  4. Kiitos tiedosta mutta olisin mielummin elänyt tiedottomuudessa. :D Noei en ole bakteerikammoinen. Enemmin olen huolissani kaikista kemikaaleista joille täällä altistuu. Ensinnäkin se pullovesi ja muovipullot, mutta en edes halua tietää mitä myrkkyjä asuntolan siivoamiseen käytetään..

    VastaaPoista
  5. Liisa, minusta taas tuntuu että sinä luet aina ajatuksiani. :D

    Anna, nyt metsästämään riisipaperia. Nämä on niin helppoja ja herkullisia!

    VastaaPoista