lauantai 6. huhtikuuta 2013

Raw kirsikka-suklaakakku

Semi raw suklaakakku

Jos joku kuvitteli, että maltan olla neljä kuukautta leipomatta, olit väärässä. Uunin puuttuminen on ehkä hieman rajoittava elementti, mutta sekin voidaan kiertää. Onneksi otin tänne mukaan rakkaan sauvasekoittimeni, jolla voi jauhaa pähkinöitä ja marjoja ihaniin raw herkkuihin.

Tämän kakkureseptin bongasin Jolie -hyvinvointi sivustolta. Mukavan yksinkertainen resepti, mutta taas hieman sovelsin sen mukaan mitä löysin tai raaskin ostaa. Sivustokin on ihan tutustumisen arvoinen: paljon infoa raakaruuasta, luonnonkosmetiikasta ja hyvinvoinnista.

Kuten aikaisemmin tämäkin kakku on semi raw, sillä käytin ihan tavallista kaakaojauhetta. Lisäksi kuorrutteeseen käytin ihan tavallisen kookoskerman `sakkaa`. Tuota Bionan Creamed Coconut kookosmassaa pitäisi kumminkin löyty suomesta ihan hyvin varustetuista kaupoista.

Raw kirsikka-suklaakakku

2½ dl saksanpähkinöitä
2½ dl kuivattuja karpaloita
1 dl raakakaakaojauhetta
(1 rkl maca-jauhetta)
ripaus suolaa

kirsikoita (piti laittaa vadelmia mutta ei löytynyt)

1 dl raakakaakaojauhetta
½ dl kookosmassaa (esim. Bionan Creamed Coconut)
½ dl muscovadosokeria
1-2 rkl lämmintä vettä (30-40 astetta)
1 tl vaniljasokeria

Huutele pähkinät. Jauha pähkinät ja karpalot tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää loput aineet ja pyöräytä vielä muutaman kerran ainekset sekaisin. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä osista pallot. Paina pallot pyöreiksi levyiksi. Levitä toisen levyn päälle valitsemiasi marjoja. Jos käytät pakaste marjoja sulata ne etukäteen huoneenlämmössä ja valuta. Liikaa nestettä voi ehkäistä myös ripottelemalla marjojen päälle psylliumia.

Mittaa kuorruteainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Levitä muutama ruokalusikallinen kuorrutetta marjojen päälle ja nosta toinen levy kuorrutetun päälle. Kuorruta koko kakku suklaakuorrutteella ja koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla.


Ps. Olen taistellut tuon blogin taustakuvan kanssa jo pitkään. Nyt tuntuu että löysin jotain sopivaa. Mitä pidätte?

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Olen hurahtanut raw ruokaan nyt viimeaikoina ja kuola valuu ihan uudella ulottuvuudella näihin leivonnaisiin!

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä ihan utopistisen hyvän makuista ! Tosin ensin ihmettelin mitä näin pienellä kakulla edes tekee mutta tämäkään sokerihiiri ei jaksanut syödä kuin kaksi pientä palaa.

    VastaaPoista