torstai 25. huhtikuuta 2013

Papuquesadillat

Papuquesadillat

Jotkut reseptit on vain niin onnistuneita, että olisi häpeä olla jakamatta niitä eteen päin .. uudestaan. Kokeilin mustapapuquesadilloja Chocochilin ohjeella ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten. Heti ensitapaamisesta lähtien tiesin, että olin löytänyt uuden lempiruuan.

Quesadillat ovat älyttömän nopeaa ja hyvää arkiruokaa. Sen lisäksi teen niitä yleensä myös illanistujaisiin (ja treffeille), koska ne maistuvat myös vannoutuneille lihansyöjille. Vaikka pavut ei mielestäni muistuta jauhelihaa, muutama uhri on siihenkin erehtynyt.

Täällä soijajuustoa ei löydy tavallisista kaupoista, joten olen syönyt quesadilloja hieman harvemmin. Ne ovat kumminkin pitäneet kovista kilpailijoista (falafelit, avokadopasta) huolimatta ykkös asemansa, joten haluan osoittaa kunniaa julkaisemalla reseptin uudestaan.

Papuquesadillat

4 tortilla leipää
1 prk papuja (mustapapu, kidneypapu yms.)
1 avokado
100 g maissia
muutama kevätsipuli
½ pkt Cheezly edamia tai mozzarellaa
½ limen mehu
suolaa ja pippuria

Valuta ja huuhtele pavut ja murskaa ne haarukalla. Hienonna sipuli ja pilko avokado. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Kuumenna paistinpannu. Aseta tortillaleipä pannulle ja levitä puolet täytteestä leivän päälle. Paina toinen leipä täyteen päälle. Paista molemmilta puolilta kunnes tortillat saavat väriä ja juusto hieman sulaa. Paista toinen quessadilla samalla tavalla.

2 kommenttia:

  1. Laitoin tänään Cheezlyn sijasta raastettua tofua, toimii !

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että reseptistä on tullut suosikki! :) Nämä ovat kyllä ehdottoman loistavaa viikonloppuruokaa.

    VastaaPoista