maanantai 11. maaliskuuta 2013

Vegaanin letut

Syntymäpäiväkakku

Pieniä yllätyksiä paljastuu päivittäin, mutta muuten elämä on täällä Pietarissa lähtenyt mukavasti eteen päin. Lähellä on Prisma, josta löytyy paljon tuttuja suomenkielisiä purkkeja. Prismasta löytyy soijamaitoa, soijarouhetta ja Alpron vanukkaita. Tänään löysin Sadovayn metroaseman läheltä pienen vegaanikaupan, josta ostin soijajogurttia, tofua ja vegaanista juustoa.

Viime viikolla juhlimme ranskalaisen pojan syntymäpäiviä ja yllätykseksi leivoimme tyttöjen kanssa älyttömän kasan lettuja. Teimme tavallisen ja vegaanisen taikinan, mutta tytöt tykkäsivät niin paljon vegaaniletuista, että teemme kuulemma jatkossa vain niitä. Ensi viikolla juhlimme huonekaverini syntymäpäiviä ja saan kuulemma etsiä meille kasvisruokaravintolan. :)

Vegaanin letut

6 dl soijamaitoa
2½ dl vehnäjauhoja
4 rkl soijajauhoja
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Mittaa kuivat ainekset isoon kulhoon ja lisää soijamaito. Sekoita kunnolla kunnes taikina on tasaista ja anna sen turvota puolisen tuntia. Paista letut miedolla lämmöllä öljyssä.

5 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että on noin mukava vastaanotto vegaani-jutuilla. :)

    Mun pikkuneidille onkin hieman hankalampi tehdä herkkuja tai no montaa muutakin juttua, kun pitäisi olla maidoton, munaton, ei kotimaisia viljoja, ei soijaa ja vielä on allergisoivia muita aineita. Tattarilettuja tein kerran, mutta kyllä ne vähän maistui sahanpurulle. x)

    ~ Frillycakes ♥ ~

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Soija-allergia on kyllä hankala. :S Tattarin makuun pitää tottua. Muistan aina pienenä inhonneeni tattaripuuro ja blinejä, mitä piti syödä aina venäläisillä tutuillamme. Nykyään rakastan tattaria kaikissa muodoissa !

    http://liisalla.blogspot.ru/2012/12/blinit.html

    Näitä vegaani blinejä pitää kokeilla joku päivä ! :)

    VastaaPoista
  5. Vuohelan herkun/Farinan gluteeniton lettujauhoseos on hyvä ja siinä voi kananmunan korvata lisäämällä hiukan margariinin tai öljyn määrää ja vähentämällä nestettä. Maissijauhosta tai täysjyväriisijauhosta (ei siis tärkkelys vaan karkeampi jauho) voi myös tehdä riisimaidon kanssa lettuja, kannattaa kuitenkin laittaa öljyä tai margariinisulaa, kun tekee ilman kananmunaa, muuten tulee liisteriä.

    VastaaPoista