lauantai 30. maaliskuuta 2013

Synttärit !

Tästä lähdettiin..

Huomasin tänään, että blogillani on jo kuusikymmentä lukijaa! Mistä te tulitte? Vastahan teitä oli kymmenen. Tajusin myös, että kaiken muuttohulinan keskellä blogini oli kerennyt täyttää jo kaksi vuotta.

Aika paljon on kerennyt tapahtua kahdessa vuodessa. Ennen blogin perustamista olin juuri muuttanut ensimmäiseen omaan asuntoon. Söin kasvispainotteisesti, mutten ollut kasvissyöjä. En osannut vielä valmistaa kasvisruokaa ja soitin äitille kun en tiennyt kauan perunoita pitää keittää. Ostin ensimmäistä kertaa soijarouhetta, koska se oli halvempaa kuin jauheliha.

"Tätä postausta kirjoittaessa tajusin, etten esimerkiksi ole koskaa tehnyt mitään keittoa, jos pinaattikeiton lämmitystä ei lasketa. Muita must do ruokia on vispipuuro, risotto, juuressosekeitto, pastasalaatti, juustokakku uunissa, voileipäkakku yms. Täältä blogista ne sitten löytyy, kun kerkeän tekemään." (sunnuntai 27. maaliskuuta 2011)

En voi kuin ihmetellä miten pitkälle olen päässyt. Kaikki lupaamani ruuat olen postannut ja `muutaman` muunkin. Samalla olen kasvanut vähän henkisesti ja oppinut mitä ruoka on. Ravinnon lisäksi ruoka on myös arvoja, valintoja ja vastuuta. Ei ole varmasti mitään muuta yksittäistä asiaa, jonka vaikutusalue on yhtä laaja ja siksi se kiinnostaakin minua. Toivon vain, että aikani riittää jakaa se teidänkin kanssa.

Jos kiinnostaa muukin kuin kakkureseptin suosittelen lukemaan seuraavat kirja. Syötäväksi kasvatettu ja Pikaruokakansa ovat minulla vielä kesken, mutta eiköhän ne tässä vaihdon aikana tule luettua.

Eläinten syömisestä,  Jonathan Safran Foer
Syötäväksi kasvatettu, Elina Lappalainen
Pikaruokakansa,  Eric Schlosser
Vegaanikeittön käsikirja, Celine Steen ja Joni Marie Newman

ja tähän päädyttiin.

Ps. Päätin uudista blogini ulkonäköä. Mitä pidätte? Sopiiko blogin tyyliin?

5 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon!
  Ulkoasu on oikein ihana, tässä itsekin olen miettinyt uudistusta, mutta ideat vain puuttuvat :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut! Minullakin pääsi nuo kaksivuotiset jotenkin ohi livahtamaan.
  Nyt täytyy myöntää, ettei tule edes mieleen miltä tämä blogisi ennen näytti, mutta nyt ainakin näyttää ihanaisen vaaleanpunaiselta. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Paula, koen olevani onnistunut, jos tyyli on pysynyt niin samana ettet erota muutosta vanhaan. Ps. Joko olette arvanneet lempivärini? :D

  VastaaPoista
 4. Mie huomaan myös siun kehityksen niin leipojana, kirjoittajana kuin valokuvaajankin. :) Miusta on kiva, että sie kokeilet uusia juttuja. Se rohkaisee varmasti muitakin "amatöörikokkeja" siitä, ettei kokkaaminen tähtitiedettä ole. Miekin oisin jääny monista makunautinnoista paitsi, josset ois perustanu tätä blogia, onnea siis!

  <3: Sohvi

  VastaaPoista
 5. Kiitos, rakas! Ehkä hieman kehitystä tapahtunut siitä kun pääsin äikän ylioppilaskirjotukset hipoen läpi ja mitä vaokuvaukseen tulee en vielä kaksi vuotta sitten en tiennyt, että kameraa voi säätä muutenkin kuin `urheilu`, `yö` tai `lähikuva` tilaan. :D

  VastaaPoista