sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Inkivääri-tofu

Inkivääri-tofu salaatti

Kotona olen ollut sen verran saamaton, että ostan turhankin usein valmiiksi marinoitua tofua, vaikka marinointi ei ole mitään ydinfysiikkaa. Täältä en ole löytänyt kuin maustamatonta tofua, joten oli aika ottaa itseä niskasta kiinni.

Marinadi ohjeita etsiessäni törmäsin termiin `Dry-frying` eli kuiva paisto. Ideana on, että tofupalasia paistetaan kuivalla pannulla, jotta mahdollisimman iso osa nesteestä haihtuu pois ja tofu imee marinadin paremmin. Ihan loogista.

Paistetut tofupalat ovat hyviä sellaisenaan esimerkiksi salaatin kanssa. Omaan salattiini laitoin salaattisekoitusta, rukolaa, kirsikkatomaatteja ja paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Dry-frying

Valuta tofu ja leikkaa se 1½ sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet keittiöliinan tai paperin päälle. Paina viipaleita hellästi paistinlastalla, jotta suurin osa nesteestä irtoaa. Varo murskaamasta viipaleita.

Kuumenna hyväkuntoinen teflon-pannu keskilämmölle. Paista muutamaa viipaletta kerralla ja paina viipaleita hellästi paistinlastalla, jotta nestettä irtoaa. Kun pinta on kullan keltainen käännä viipaleet ympäri ja paista samalla tavalla toiselta puolelta.

Tofun marinointi

500 g tofua

1 punainen chilipalko
4 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
½ dl seesamiöljyä
½ dl limen mehua
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Kuivapaista tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja upota kuivapaistetut tofuviipaleet siihen. Anna marinoitua muutama tunti tai seuraavaan päivään. Paista tofu pannulla rapeaksi.

Inkivääri-tofu

1 kommentti:

  1. Pommitan sinua vielä yhdellä kommentilla. En löytänyt blogiasi blogilistalta, joten lisäsin sen sinne. Seuraan blogeja sen kautta, joten oli pakko tehdä tai tämä unohtuisi. Jos haluat lisätä sen itse uudelleen laittaaksesi kuvausta tai jotain, niin sano vaan niin poistan oman lisäykseni. Kahta kertaa kun samaa blogia ei voi lisätä ja nyt vain minä voin lisätä siihen kuvauksen tai hakusanoja.

    VastaaPoista