tiistai 8. tammikuuta 2013

Suklaapannacotta

Suklaapannacotta

Kaverini on töissä Brunbergin tehtaalla ja sain joululahjaksi Brunbergin 100% suklaahippuja. 100 % suklaa on tosiaan niin tiukkaa tavaraa ettei sitä pelkästään syö, mutta se soveltuu hyvin ruokaan ja leivontaan.

Olen tehnyt suklaasta jo fudgea ja suklaapannacottaa. Pannacotan alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty desi tummaa kaakaojauhetta mutta korvasin sen kourallisella suklaahippuja. Suklaan ansiosta pannacotta oli kuin lusikoitavaa suklaata.

Hyydyttämiseen käytin tavallista hyytelösokeria. DanSukkerin mukaan tavallinen hyytelösokeri ei sovellu maitotuotteille, mutta kasvipohjaisten `maitotuotteiden` kanssa ei ilmennyt mitään ongelmia.

Suklaapannacotta

2 dl kasvivispiä
3 dl kasvimaitoa
1-½ dl 100 % suklaahippuja
(tai 1 dl tummaa kaakaojauhetta)
1 dl hyytelösokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut tasaisesti. Kaada annosmaljoihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

3 kommenttia:

  1. Oijjoi...oijjoijjoi!! :P~~

    Oon niin pannacotta-höpö ja nykyisin myös ihan suklaahimoinen, joten tämä on varmasti ihan yliherkkua! :D

    Pakko kokeilla pian!

    ~ Frillycakes ♥ ~

    VastaaPoista
  2. Ei tällaisia ohjeita saisi mennä lukemaan, kun yrittää joulun jälkeen eroon suklaasta, pakkohan tuota on kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Voi ei, ei ollut tarkoitus romuttaa kenenkään uudenvuodenlupauksia. :D

    VastaaPoista