sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Marraskuun ruokahaaste: PikaruokaaHieman yllätti, että satuin voittamaan lokakuu ruokahaasteen tofu-suklaajuustokakullani. Kiitos kaikille äänestäneille ja onnea myös muille osallistuneille, sillä äänestys oli tasainen ihan loppuun asti.

Voittohan tarkoittaa, että minulla on kunnia järjestää marraskuun ruokahaaste. Ihan huippua, sillä pääsen nyt itse vaikuttamaan millaisia reseptejä haaste tuo mukanaan.

Liemessä blogin Jennin aloittama Blogi Reality on noussut yhdeksi syksyn kuumimmaksi puheenaiheeksi ja moni ruokabloggaaja on osallistunut haasteeseen omalla `ruokapäiväkirjallaan`. On ollut hienoa huomata että monet osaavat arjenkin keskellä nauttia ruuasta, mutta eivät ota sitä liian vakavasti.

Haasteesta inspiroituneena marraskuun ruokahaasteeksi valikoitui pikaruoka. Eli arki tai juhlaruoka jonka pitäisi valmistua noin kymmenessä minuutissa. Nyt ei kumminkaan lämmitetä pakastepitsaa vaan ruuan tulisi valmistua tuoreista raaka-aineista. Syksyn toinen kuumin puheen aihe Avokadopasta on todistanut tämän jo mahdolliseksi.

Pieni porkkana vielä haasteeseen osallistuneille; vegaanireseptillä osallistuneiden kesken arvon henkilökohtaisesti pienen palkinnon. ;) Vinkkejä eläinperäisten tuotteiden korvaamiseen löytyy esimerkiksi täältä.

Kilpailun säännöt

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 29.10-18.11.2012 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.

Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 19.11.2012, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun. Äänestysaika päättyy 25.11.2012 ja voittaja julkistetaan 26.11.2012.

Marraskuun 2012 ruokahaasteen voittaja järjestää joulukuun 2012 ruokahaasteen.
Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.12.2012. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.

Onnea kisaan!

12 kommenttia:

 1. Onnea voitosta!
  Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä pikaruokia ihmiset keksivät. Varsinkin toivoisin niitä terveellisempiä pikaideoita, niitä arkisin tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut haastevoitosta! Marraskuun haasteaihe on mainio, nopeasti valmistuva ruoka on päivän pelastus, kun vatsa on tyhjä, väsyttää ja kiukuttaa :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon voitosta!

  Hieno ruokahaasteen idea. Tästä tulee varmasti moni kiireinen hyötymään! :)

  VastaaPoista
 4. Tässäpä minun panokseni haasteeseen:
  http://aistitasolla.blogspot.fi/2012/11/pikaruokaa-kikhernekas.html

  VastaaPoista
 5. Tässä minun. Ei ihan vegaani, vaikka kasvisruokaa onkin. =) http://foodandsome.blogspot.fi/2012/11/avokado-pestocouscous-avocado-pesto.html

  VastaaPoista
 6. ihanaa tulla reissusta kotiin kun täällä on valmiina muutama idea ! teinkin samantien kikhernemunakasta. täytteeksi laitoin pinaattia, aurinkokuivattuatomaattia, seesaminsiemeniä ja ravintohiivahiutaleita. :)

  VastaaPoista
 7. Couscous-linjalla mennään täälläkin! Tämä resepti on myös vegaaninen kuten bloginikin :)

  http://cinnamonia.blog.com/2012/11/08/tomaatti-rucolacouscous/

  VastaaPoista
 8. Osallistun kisaan tällä vegaanisella erikoisuudella. Missikisoihin tästä ei tosin ole, mutta vähän eksoottisempi herkku :)

  http://annenpannu.blogspot.fi/2012/11/kermainen-pahkina-hedelmawokki.html

  VastaaPoista
 9. Tässä k-koksen viime hetken haastaja: http://eight-vegan-days-a-week.blogspot.fi/2012/11/pikaiset-norirullat.html

  VastaaPoista
 10. Momon keittiön vegaaninen vastaus haasteeseen:

  http://momo-cooks-vegs.blogspot.fi/2012/11/seesaminsiemenmantelisavutofu-couscous.html

  VastaaPoista
 11. Viime tipassa mukaan vielä minunkin arjenpelastajaruokani, nuudelisalaatti maapähkinävoikastikkeella: http://karahtaneet.blogspot.fi/2012/11/pikaruokahaasteeseen-nuudelisalaatti.html

  VastaaPoista
 12. ihania ruokia ! illalla töitten jälkeen laitan sitten äänestyksen pyörimään :)

  VastaaPoista