perjantai 28. syyskuuta 2012

Timanttikakku


Timanttikakku

Hirveän pitkä aika edellisestä täytekakusta, mutta onneksi syksy tuo mukanaan Lellun synttärit. Viime vuonna tein Lellulle syntymäpäivien teeman mukaisesti Pusukakun, mutta tänä vuonna sain vapaat kädet. Kakun toivottiin olevan suklainen ja täytteessä Marianne-rouhetta.

Kakkupohjan resepti on sama kuin aikaisemmin postaamani mutakakku (pidin vain kauemmin uunissa) ja täyte vegaaninen variaatio Kinuskikissan Vadelma-mascarpone-täytteestä. Marsipaanin alle levitin suklaakreemiä ja kerrokset kostutin appelssiinimehulla. Aiheen keksin Lellun tatuoinnista. Olisin halunnut tehdä timantista kolmiuloitteisen, mutta se osoittautui turhan hankalaksi muotoilla näin pieneen kakkuun.

Timanttia varten tilasin Ullan Unelmasta helmiäis-spreytä, josta en muuten ole varma onko se vegaanista. Käyttämäni Mauste Sallisen valkoinen marsipaani ja Wiltonin-elintarvikevärit ovat vegaanisia. Vinkkejä vegaanisiin koristelutuotteisiin löytyy Kamomillan konditoriasta.

Suklaakakkupohja (halkaisija 20 cm)

4½ dl jauhoja
3 dl sokeria
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl suolaa
1½ tl soodaa
1½ tl vaniljasokeria
1½ dl öljyä
3 3/4 dl kahvia
3 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kahvi ja öljy. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi omenaviinietikka ja sekoita hyvin. Kaada taikina halkaisijaltaan 20 cm vuokaan ja paista 190 asteessa 40 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kerrokseksi

Marianne-vadelmatäyte

½ prk (á 250 g) soijatuorejuustoa
2 dl kasvisvispiä
100 g Marianne Crush -rouhetta
150 g vadelmia

Vatkaa kasvisvispi purkin ohjeen mukaan. Notkista soijatuorejuusto ja sekoita Marianne-rouheen kanssa kerman joukkoon. Kokoa kakku irtopohjavuokaan ja painele vadelmat täytteeseen. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Vinkki: Kasvivispi jähmettyy hieman kylmässä, joten täytettä `jäykistävän` tuorejuuston voi tarvittaessa jättää pois.

Suklaakreemi

125 g tummaa suklaata
50 g maidotonta margariinia
1/4 prk (á 250g) soijatuorejuustoa
1 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita margariini ja soijatuorejuusto tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa ja tomusokeri kokoajan vatkaten. Vatkaa kunnes massa on tasaista ja kuohkeaa. Levitä kakun päälle marsipaanin alle.

Olen tehnyt kreemin aikaisemmin kaksinkertaisena (suklaata 250 g), mutta näin pieneen kakkuun riittää tämäkin annos. Jos olet epävarma kakun koosta suosittelen tekemään isomman annoksen. Kreemi säilyy jääkaapissa ilmativiissä rasiassa muutaman viikon ja sen voi käyttää esimerkiksi täytekeksien väliin.

Vinkki: Suklaakreemi on parasta muotokakkuihin, sillä se jähmettyy todella tukevaksi. Levittämisen helpottamiseksi kreemiä voi notkistaa muutaman sekunnin mikroaaltouunissa.

5 kommenttia:

  1. Nätti kakku ja sisälmyskin kuulostaa houkuttelevalta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Mutakakun resepti toimi pohjassa loistavasti. Täytteestä maistui hieman soijatuorejuusto läpi (voi jättää myös pois) mutta suklaakreemissä sitä ei huomannut. Sekasyöjien mielestä kreemi oli kakun paras osa ja maistui kuulemma fazerin maitosuklaalle.

    VastaaPoista
  3. Harmittaa, että valkoisen marsipaanin kellertävä väri tekee kuorutteesta hieman tunkkaisen värisen. Valkoinen sokeri- tai kaulintamassa voisi toimia värien kanssa paremmin.

    VastaaPoista
  4. Voi että miten kaunis kakku, eikä sisuksissakaan ole mitään valittamista, päinvastoin.

    VastaaPoista