maanantai 3. syyskuuta 2012

Seitan-parsakaaliruukku

Seitan-parsakaaliruukku

Meillä oli viime viikolla muutaman päivän netti poikki. Tuntui, että seinät kaatuu päälle, sillä kaikki mitä olin tottunut tekemään kotona edellytti nettiä. En voinut chattailla kavereiden kanssa, katsoa juna-aikatauluja, suunnitella ja mitata juoksulenkkiä, kuunnella musiikkia, päivittää blogia ja kaiken huipuksi en voinut tehdä ruokaa, koska kaikki reseptit ovat blogissa !

Pienen paniikki kohtauksen jälkeen netti katkoksesta seurasi lopulta jotai hyvääkin; sain soitettua kaverin pelaamaan lähi bubiin biljardia ja ymmärsin miten hyvän vegaanisen keittokirjan olin saanut kavereilta synttärilahjaksi. Suosittelen Vegaanisenkeittiön käsikirjaa kaikille sekasyöjillekkin. Herkullisten reseptien lisäksi kirjassa on sopivasti faktaa ja paljon vinkkejä reseptien soveltamiseen ja raaka-aineiden korvaamiseen.

Kun on tottunut blogimaailmaan, reseptikirjojen selaaminen tuntuu työläältä, koska hakua ei voi samalla tavalla rajata raaka-aineisiin ja ruokalajeihin. Toisaalta, jos reseptikirjoja jaksaa selata voi löytää uusia ruokia, joita ei tulisi mieleenkään hakea. Esimerkiksi tofusta valmistettu Ranskalainen mokkajäädyke ja vegaani Fondue odottavat jo kokkaus vuoroaan.

Tänään tein keittokirjan ohjeella `Nauta`-parsakaaliruukkua, mutta koska minulla ei ole tarvetta huijata ketään, vaihdoin nimeksi Seitan-parsakaaliruukut.

Seitan-parsakaaliruukut (2 annosta)

½ dl tummaa siirappia
2 rkl soijakastiketta
2 tl riisiviinietikkaa (tai 1 tl etikkaa ja 1 tl sokeria)
1 rkl seesamiöljyä
2 tl perunajauhoja
1 valkosipulinkynsi
½ tl chilirouhetta

2 annosta (125 g) riisiä
200 g parsakaalin kukintoja
½ annosta valmista seitania

Valmista kastike. Sekoita kakki ainekset keskenään ja kuumenna matalalla lämmöllä kunnes seos hieman sakenee. Kuutioi seita ja lisää kastikkeeseen. Hämmennä kunnes seitan on lämmintä.

Keitä riisi ja höyrytä parsakaalin kukintoja noin kymmenen minuuttia. Jaa riisi ja parsakaalit kahteen ruukkuun. Kaada päälle kastike ja seitan palaset. Syötä epäileville sekäsyöjille.

Vinkki: Tein seitanin hyväksi toteamallani ohjeella, mutta Vegaanisenkeittiön käsikirjasta sain idean korvata puolet ravintohiivahiutaleista pellavansiemenrouheella. Maku ei muutu, mutta rakenteesta tulee hieman mureampi ja onhan siemenissä paljon hyviä ravintoaineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti