tiistai 25. syyskuuta 2012

Raw omenapiirakka

Raw omenapiirakka

Kävin sunnuntaina kirmaamassa kevyen 42,2 kilometrin lenkin. Sää ei olisi voinut enää olla huonompi mutta selvisin maaliin ajalla 4:09:59. Tämä on kumminkin ruokablogi, joten maratonfiiliksiä voi lukea lisää toisesta blogistani.

Lupasin leipoa luokkakavereilleni omenapiirakkaa onnistuneen maratonin kunniaksi. Tyttöjen yllätykseksi kyseessä ei ollutkaan tavallinen piirakka vaan raaka omenapiirakka. Erikoisuudestaa huolimatta piirakka meni nopeasti kaupaksi ja sai kehuja. Varsinkin raikkaat omenapalat ja kardemumma olivat usean mieleen.

Resepti on taas tavattoman pitkä, mutta siitä voi helposti muokata itselleen sopivan. Kuivahedelmiä ja pähkinöitä voi vaihdella sen mukaan mitä löytyy kaapista. Itse käytin piirakkaan Rainbown pähkinäsekoituksen. Mantelit ja cashewpähkinät jauhoin pohjaa varten ja pekaani- ja saksanpähkinät käytin täytteeseen. Päälle ripottelin jäljelle jääneet hasselpähkinät.

Raw omenapiirakka

2 dl rusinoita
1 dl taateleita
3½ dl mantelijauhoja (käytin 1½ dl manteleita ja cashewpähkinöitä ja 2 dl jauhettuja kaurahiutaleita)
1 rkl lucumaa
ripaus suolaa

3-4 omenaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl pähkinöitä (esim. pekaani- ja saksanpähkinöitä)
1 dl taateleita
1 dl rusinoita
1 dl kookosöljyä
½ dl kaakaovoita
3 rkl lucumaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
½ dl vettä

1 dl kookosöljyä
½ dl lucumaa
3 rkl sitruunamehua
1 rkl siirappia
ripaus suolaa

Jauha taatelit ja rusinat mantelijauhon kanssa muruksi ja painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija 20 cm). Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita niihin sitruunamehu. Jauha pähkinät, rusinat ja taatelit tehosekoittimella karkeaksi rouheeksi. Lisää lucuma ja muut mausteet ja sekoita. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita ensin keskenään rasvat ja pähkinä-rusina-taatelirouhe ja kääntele sekaan lopuksi omenat. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisä lucuma, sitruunamehu, siirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada piirakan päälle. Anna kuorrutteen hieman hyytyä ennen kuin siirrät piirakan jääkaappiin (esteettinen juttu). Jääkaapissa piirakka saa jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään. Ripottele päälle rouhittua pähkinää ja kanelia.

Ps. Ohjeen nappasin taas Puolitiessä-blogin Annilta. :)

1 kommentti:

  1. Mukava kuulla, että kakku kelpasi muillekin! :) Paljonhan siinä on eksoottisia aineksia, mutta loppujen lopuksi hyvin helppotekoinenhan tämä on.

    VastaaPoista