perjantai 21. syyskuuta 2012

Kaura-omenapaistos

Kaura-omenapaistos

Jokainen osaa varmasti tehdä omppupaistosta vaikka unissaan, mutta halusin julkaista tämän reseptin, sillä itsellä meni muutama kerta löytää aineksille sopiva suhde. Lopputulos on omaan makuuni sopivan makea ja maistuu parhaiten vanilja-kaurajäätelön kanssa. Hyvää syksyä kaikille !

Kaura-omenapaistos

½ kg omenoita
6 dl kaurahiutaleita
150 g margariinia
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
kanelia

Pese (tai kuori) omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ja lado kahdeksi kerrokseksi piirakkavuokaan ja ripottele päälle kanelia. Sulata margariini ja sekoita joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä kauramuru omenoiden päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Päällystä paistos foliolla viimeisen kymmenen minuutin ajaksi, jotta pinta ei pala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti