keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Focaccia

Focaccia

Maratoniin on enään muutama päivä, joten ruokavalioni on tällä hetkellä jokaisen karppaajan painajainen: leipää, puuroa, mysliä, hedelmiä, täysmehua yms. Hiilihydraatteja tulisi syödä 3-4 päivää ennen maratonia lähemmäs 500 g päivässä eli lähes kaksinkertaisesti normaaliin ruokavalioon verrattuna.

Kävin jo tyhjentämässä lähikaupan kuivahedelmä- ja myslivalikoimat. Suosin Finaxin tuoremyslejä, sillä ne eivät sisällä lisättyä rasvaa ja sokeria. Lisäksi olen tehnyt pitsaa ja focaccia-leipää ja syönyt hyvällä omalla tunnolla omenapiirakkaa ja suklaakakkua.

Hiilaridietti on helpommin sanottu kuin tehty. Normaalit ruokarutiinit on ovat niin juurtuneet alitajuntaan, että pelkkien hiilihydraattien syöminen tuntuu vain luonnottomalta. Varsinkin kun liiallisen kuidunsaamisen välttämiseksi ruis- ja muut runsaskuituiset tuotteet tulee karsia pois. Lisää pullamössöä siis vain naamaan. :)

Focaccia

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

öljyä
ohuita kesäkurpitsasiivuja
kivettömiä oliiveja
savusormisuolaa
timjamia
rosmariinia

Lämmitä vesi käden lämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää puolet jauhoista ja öljy. Alusta joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tahmeaksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

Voitele pelti. Kaavi taikina pellille ja ripottele päälle jauhoja. Painele tasaiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla noin puolituntia.

Voitele kevyesti öljyllä ja levitä päälle kesäkurpitsaviipaleet ja painele taikinaan oliivit. Ripottele päälle suolaa, timjamia ja rosmariinia. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti