tiistai 21. elokuuta 2012

Kesäkurpitsa-herkkusienipitsa

Kesäkurpitsa-herkkusienipitsa

Tykkään ihan hirveästi kesäkurpitsasta ja herkkusienistä, joten laitoin niitä myös pitsaa. Mukaan meni myös perus paprikaa, punasipulia ja vegaaniseen ruokavalioon sopivaa soijajuustoa. Yleensä vegaanit jättävät juuston kokonaan pois, mutta mielestäni soijajuusto toimi kokonaisuudessa ihan kivasti vaikka se ei itsessään maistu oikein miltään.

Kesäkurpitsa-herkkusieni on ehkä minun uusi lemppari kombo. Saisikohan sen lähi pitserian valikoimiin.

Kesäkurpitsa-herkkusienipitsa (2 pitsaa)

2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

2 dl tomaattimurskaa
½ kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
6 herkkusientä
punasipuli
iso pala paprikaa
suolaa, pippuria, pitsamaustetta
100 g soijajuustoa (esim. Tofutti Mozzarella Style)

Lämmitä vesi kädenlämpöisesksi ja lisää hiiva ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi öljy. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää murskatut valkosipulinkynnet ja kesäkurpitsa. Paista kunnes kesäkurpitsa hieman pehmenee. Viipaloi herkkusienet ja punasipuli ja pilko paprika.

Jaa pitsataikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi. Täytä pitsat ja ripottele päälle soijajuusto. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti