perjantai 10. elokuuta 2012

Kasvis-tofulasagne

Kasvis-tofulasagne

Ilmottauduin muutama viikko sitten Espoon Rantamaratoniin. Olen juossut jo muutaman vuoden säännöllisesti, mutta nyt seitsemän viikkoa ennen maratonia alkaa lopullinen treeni. Jotta jaksan käydä töissä, koulussa ja harrastaa liikuntaa 4-5 tuntia viikossa, ruokavalion tulee olla monipuolista ja ravitsevaa.

Olen aika hyvin perillä ravinnosta ja osaan syödä ravintoaineita päivän aikana sopivassa suhteessa. Ainut puute on, että ravintoaineita: hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa tulisi syödä sopivassa suhteessa myös joka aterialla, jotta treenaaminen ja palautuminen olisi mahdollisimman tehokasta.

Tässä vegelasagnessa on aika optimaalisesti kaikkea mitä juoksia tarvitsee: paljon kasviksia ja sopivasti proteiinia ja rasvaa. Reseptin löysin Tofu Guru -blogista, missä lasagnen teko on esitetty yksityiskohtaisesti videolla. Blogissa on myös paljon muita hyviä reseptejä, mutta harmikseni uusia päivityksiä ei ole ilmestynyt sitten viime syksyn.

Kasvis-tofulasagne (3 annosta)

sipuli
4 herkkusientä
2 rkl öljyä
kesäkurpitsa
paprika
3 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
suola, pippuria

250 g maustamatonta tofua
½ dl ravintohiivahiutaleita
1 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
½ dl tuoretta basilikaa
1 tl oreganoa

6 lasagne levyä

Marinoi tofu. Valuta tofu ja kuivaa talouspaperiin. Mittaa muut aineet ja sekoita käsin tasaiseksi muruksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Pilko sipuli ja herkkusienet. Mittaa öljypannulle ja kuullota sipuleita hetki. Lisää herkkusienet ja jatka paistamista. Lisää pilkottu kesäkurpitsa ja paprika ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet lisää tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua miedolla lämmöllä lähemmäs tunti.

Keitä lasagne levyjä muutama minuutti vedessä, jotta ne hieman pehmenevät. Kokoa lasagne vuokaan kolmeksi kerrokseksi niin että tofu jää päällimmäiseksi. Paista foliolla vuorattuna 200 asteessa 30 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä kymmenen minuuttia, jotta tofu saa hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti