keskiviikko 8. elokuuta 2012

Cashew-yrttitahna

Cashew-yrttitahna

Olen kokeillut muutamia vegejuustoja ja -leikkeleitä mutta ne eivät vain ole minun juttuni. Muutenkin eläinperäisten tuotteiden korvikkeet ovat jotenkin masentavia. Itse en kaipaa lihan tai juuston makua, mutta voin kuvitella että osalle nämä tuotteet aiheuttavat vain turhia pettymyksiä ja mielipahaa.

Ei vegejuustoissa ja -leikkeleissä mitään pahaa ole, tulihan sekasyöjänä aina välillä ostettua sulatejuustoa vaikka en siitä hirveästi välittänyt, mutta mielestäni kasvisruokaan tulee suhtautua niin, että se on kasvisruokaa eikä korviketta. Korvikkeista tulee mieleen joku pula-aika.

Kasviruokavalion myötä olen löytänyt paljon uusia leivänpäällisiä. Uusin herkkuni on cashew-yrttitahna, joka saa näkkärinkin maistumaan herkulle. Tein tätä mukaan Metsäfestareille, missä se sai turhankin lämpimän vastaanoton sekasyöjiltä.

Cashew-yrttitahna

2 dl cashewpähkinöitä
1 rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl sitruunamehua
½ tl savusuolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
1 rkl öljyä
(vettä)

1 dl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl silputtua basilikaa
2 rkl silputtua timjamia

Liota cashewpähkinöitä vähintään neljä tuntia ja kaada liotusvesi pois. Jauha pähkinät monitoimikoneessa muruksi. Lisää loput aineet ja jauha tasaiseksi. Lisää vettä vain sen verran, että saat ainekset blendattua. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit.

2 kommenttia:

  1. Mistä löytyy savusuolaa?? Kuulostaa hyvältä :P

    VastaaPoista
  2. Mie löysin sen porukoiden keittiöstä, mutta eiköhän sitä kaupan suolahyllyltäkin löydy. Muistaakseni merkki oli Pirkka. :)

    VastaaPoista