keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Sienitäyte

Sienitäyte ja uudet perunat

Sain jo viime talvena porukoilta ison purkillisen kuivattuja suppilovahveroita. Sienet ovat niin harvinaista herkkua, etten ole kehannut valmistaa niistä mitään. En halunnun käyttää sieniä vain jonkun ruuan lisänä vaan halusin valmistaa sienet hyvin yksinkertaisin raaka-ainein, jotta ne pääsevät oikeuksiinsa.

Kermaiset sienikastikkeet ja -täytteet olivat pienenä suurinta herkkuani. Nykyiselle maitovammaselle tämän luulisi olevan kriisi mutta olen onneksi oppinut käyttämään ruuanlaitossa kaurakermaa. Kaurakerman maku poikkeaa hieman kermasta, mutta valmiin ruuan yhteydessä en ole huomannut suuria eroja ja olen varma, että tämä vegesienitäyte menisi täydestä myös kermaperseille.

Söin sienitäytteet uusien perunoiden kanssa, mutta se sopii myös uuniperunoiden ja grilliherkkusienien täytteeksi tai ruissipsien päälle, jolloin niitä voi tarjoilla cocktailpaloina.

Sienitäyte

noin litra sieniä (esim. suppilo- tai keltavahvero)
sipuli
öljyä
2 dl kaurakermaa
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia

Hienonna sienet ja sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sienet ja paista kunnes neste on haihtunut. Lisää kaurakerma ja jatka kuumentamista kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Vinkki: Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä muutama minuutti vedessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti