torstai 12. heinäkuuta 2012

Mansikka-raparperipiirakka

Mansikka-raparperipiirakka

Olen syönyt raparpereja jo vaikka missä muodossa, mutten vieläkään ole saanut kaikkia tuhottua. Tykkään raparperin mausta mutta kitkeryydensä takia sokeria pitää lisätä niin paljon ettei raparpereja kehtaa syödä päivittäin. Muutenkin lähes kaikki löytämäni reseptit ovat kakkuja, piirakoita tai muita herkkuja, joten tein vielä yhden raparperipiirakan.

Pääruuaksi tarkoitetut reseptit ja ideat ovat tervetulleita. Tuossa toissa viikolla kokeilin sipuli-raparperisalsaa, joka oli positiivinen yllätys ja sopi hyvin grilliruuan kansa. Reseptin julkaisen.. joskus.

Mansikka-raparperipiirakka

4 dl jauhoja
1½ dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kasvismaitoa
1 dl öljyä
iso raparperinvarsi
3 dl mansikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä maito ja öljy ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle viipaloidut raparperit ja mansikat. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Piirakka on valmis kun kokeilutikkuun ei jää enää taikinaa.

Ohje riittää keskikokoiseen vuokaan, jonka halkaisija on noin 23 cm. Isompaan vuokaan ohjeen voi tehdä 1½-2 kertaisesti.

Vinkki: Osan raparpereista ja mansikoista voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi ja sekoittaa taikinaan. Itselle tämä tuli mieleen vasta kun piirakka oli uunissa..

Edit: Tää on muute älyttömän hyvää !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti