maanantai 23. heinäkuuta 2012

Mansikka-raparperi ruisvispipuuro

Mansikka-raparperi ruisvispipuuro

Operaatio tuhoa raparperit on edelleen käynnissä. Viimeeksi julkaisemaani piirakkaa olen tehnyt jo kolmesti, joten uudet ideat ovat tervetulleita. Viime viikolla keksin tehdä raparpereista ruisvispipuuroa. Miellyttävämmän värin ja makeuden takia lisäsin joukkoon vielä mansikoita. Lopputulos oli herkkua varsinkin soijamaidon kanssa.

Mansikka-raparperi ruisvispipuuro

5 dl vettä
ripaus suolaa
½ dl sokeria
raparperin varsi
2 dl mansikoita
1½ dl ruisjauhoja

Pilko raparperi ohuiksi siivuiksi ja mansikat hieman pienemmiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri, mansikat ja raparperit. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Vispaa ruisjauhot joukkoon vähitellen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Puuro soijamaidolla

3 kommenttia:

  1. Nam! Vaikuttaa hyvälle. Tuliko tuosta kuohkeaa kun vatkasi?

    VastaaPoista
  2. ei ehkä ihan yhtä kuohkeaa kuin mannasuurimoista valmistettu puuro mutta mukava rakenne :)

    VastaaPoista
  3. ihanan näköistä, meidän pitää kyllä tyttöjen kanssa kokeilla tätä joku ilta, meillä 6 vuotias neiti on ihan ihastuksissa puolukkaruisvispipuuroon. tämäkin varmaan uppois enemmän kuin paremmin.

    VastaaPoista