tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kikhernemureke

Kikhernemureke

Joulun suunnittelua ei voi aloittaa koskaan liian aikaisin. Viime jouluna jätin kinkut syömättä mutta ensi jouluna aion tehdä ensimmäistä kertaa jotain korvaavaa vegeruokaa. Seitania en ole vielä kokeillut mutta joulupöydästäni tulee löytymään ainakin tämä kikhernemureke. Ohjee löysin Chocochili -blogista nimellä Pähkinäinen mureke mutta mielestäni kikhernemureke kuvaa makua paremmin.

Todellisuudessa mureketta voi hyvin syödä muinakin vuodenaikoina. Kikherne on itsessään hyvin mieto, joten mausteilla murekkeen makua voi vaihdella helposti. Kanelilla, neilikalla ja kardemummalla murekkeesta saa jouluisemman kun taas savusuolalla, chilipippurilla ja currylla maku on hieman arkisempi.

Paiston yhteydessä kämppään levisi ihana tuoksu ja maku oli kohillaan. Kaikkea ei kumminkaan kannata ahmia kerralla sillä mureke on herkkua vielä seuraavanakin päivänä.

Kikhernemureke

1 dl cashewpähkinöitä
1 tlk kikherneitä
raaka peruna
sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ tl leivinjauhetta
½ tl savusuolaa
½ tl chilipippuria
½ tl currya
1 rkl öljyä

Hienonna pähkinät monitoimikoneessa. Lisää valutetut kikherneet ja pilkotut vihannekset ja jauha ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää mausteet ja öljy. Vuoraa esimerkiksi pieni leipävuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin tunti. Jos kokeilu tikku tuntuu vielä kostealta jatka paistamista hetki. Anna murekkeen levätä hetki ja kumoa lautaselle.


1 kommentti:

  1. Hihii! Kyllähän se joulu kieltämättä on mukava ruokajuhla, mutta ihan siellä asti ei ajatukset ole vielä liikkuneet. Tämä kuitenkin kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta sille laiskiaisen vegekinkulle, jota itse olen usein jouluna harrastanut. Siis ihan vain sinappihunnutettua savutofua :D

    VastaaPoista