tiistai 26. kesäkuuta 2012

Vegepyttipannu

Vegepyttipannu

Mainitsin kesäkurpitsaveneet -reseptin yhteydessä, että sain lapsena yliannostukset kesäkurpitsaa. Toinen tälläinen ruoka-aine on peruna. En keksi mitään hyvää siitä, että sain kaikki kesät kuokkia perunaa mökkinaapureiden pellosta hyttysten seurassa ja palkkioksi syödä samoja perunoita koko talven yli.

Nyt omillani en ole pahemmin perunoita keitellyt. Alan vihdoin päästä traumojen yli ja päädyin ostamaan kesän kunniaksi uusia perunoita, joista tein pyttipannua. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt pyttipannua tai erityisesti himoinnut sitä, mutta tämä vegeversio voitti minut puolelleen. Vielä kun pääsisi mökille kokkailemaan tätä muurinpohjalla.

Vegepyttipannu (2 annosta)

1 pkt kiinteää tofua
3 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
suolaa, pippuria
sipuli

½ kg uusia perunoita
3 porkkanaa
1 bataatti

Pyyhi tofusta ylimääräinen neste pois ja pilko sopiviksi kuutioiksi. Mittaa öljy ja soijakastike tofukuutioiden joukkoon ja mausta tuoreella timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vielä murskattu valkosipulinkynsi ja lohkottu sipuli. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan.

Pese perunat ja laita ne veteen kiehumaan noin kahdeksikymmeneksi minuutiksi. Lisää kuoritut porkkanat viisi minuuttia perunoiden jälkeen. Kuori bataatti ja pilko se reiluiksi lohkoiksi. Lisää bataatit keitinveteen viimeisen viiden minuutin ajaksi. Kasvikset saavat jäädä hieman raaoiksi, koska kypsät hajoavat paistettaessa.

Anna kasvisten jäähtyä hetki ja pilko ne saman kokoisiksi tofukuutioiden kanssa. Kuumenna pannu ja kaada tofukuutiot marinaadeineen pannulle. Paista kunnes tofukuutiot saavat väriä ja sipulit pehmenevät. Lisää pilkotut vihannekset ja paista kunnes ne ovat sopivan rapsakoita. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Tofukuutiot voi laittaa marinoitumaan jo aikaisemmin esimerkiksi edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti