keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Tattaripiirakat

Tattaripiirakat

Rakastan riisipiirakoita, mutta lähes poikkeuksetta ne sisältävät maitoa tai maitojauhetta. Lappeenrannan leipomo leipoo satunnaisesti Vegekaupalle maidottomia piirakoita, mutta muualta en ole niitä löytänyt. Piirakat pitäisi leipoa itse, mutta harvemmin siihen on aikaa.

Keitin eilen iltapalaksi tattaripuuroa ja koska minulla ei ollut parempaakaan tekemistä, päädyin leipomaan tattaripiirakoita. Kello oli jo yli puolen yön kun sain viimeiset piirakat uunista, mutta koska on kesä ja kämppikset eivät majaile enää kotona, en mielestäni aiheuttanut kenellekkään häiriötä.

Tattaripiirakat (24 kpl)

3½ dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa

3 dl tattarirouhetta
1 l vettä
5 dl soijamaitoa
1 tl suolaa

½ dl vettä
½ dl öljyä

Valmista kuoritaikina. Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenää.

Valmista puuro. Kypsennä tattariarouhetta puolessa litrassa vettä kunnes vesi imeytyy suurimoihin. Lisää loppu vesi ja maito ja kypsennä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää suola ja anna jäähtyä.

Jaa kuoritaikina 24 osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä pallot ruisjauhokeossa kakkaroiksi ja kauli piirakkapulikalla ohuiksi. Pidä kuoritaikina ja kakkarat työvaiheiden välissä kelmun alla.

Täytä piirakat tattaripuurolla ja rypytä. Nosta reunat ensin kohti keskustaa ja aloita rypyttäminen keskeltä päätyjä kohti. Älä nipistä vaan paina kuorta hellästi etusormin.

Paista piirakoita 250-270 asteessa 15-20 minuuttia. Voitele valmiit piirakat vesi-öljyseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti