maanantai 18. kesäkuuta 2012

Soijasuikale-pastasalaatti

Soijasuikale-pastasalaatti

Pastasalaatti on hyvää festariruokaa. Kun jättää liha- ja maitotuotteet pois, ei tarvitse murehtia säilyvyyttäkään. Tosin olen tehnyt jo kahtena vuotena provinssiin mukaan ämpärillisen salaattia ja se ei ole säilynyt syömättä päivääkään.

Festarisalaatteihin laitan aina aurinkokuivattua tomaattia ja sen öljyä. Tänään tein pastasalaattia kaurakermaan. Kaurakerman rasvat voivat härskiintyä, joten kovin lämpimään en sitä suosittele. Toisaalta avaamaton purkki säilyy huoneenlämmössä, joten sen voi lisätä vasta paikan päällä.

Kasviksia voi vaihdella oman maun mukaan. Tuoreet vihannekset ovat tietenkin parempia kuin pakastetut, mutta ihan hyvää tämäkin oli. Kanaa muistuttavilla soijasuikaleilla olen saanut lihansyöjätkin huijattua syömään vegesalaattia.

Soijasuikale-pastasalaatti

250 g pastaa
100 g soijasuikaleita
1 kasvisliemikuutio
1 rkl currytahnaa
1 rkl öljyä
punasipuli
paprika
200 g pakastekasviksia (herne-maissi-paprika)
1 dl kaurakermaa

Keitä pasta kypsäksi. Keitä soijasuikaleita kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä (noin 10 minuuttia). Valuta soijasuikaleet ja painele lastalla ylimääräinen neste pois. Kuumenna pannu ja lisää öljy ja currytahna. Paista soijasuikaleita kunnes ne ovat saaneet hieman rapeutta pintaan. Pilko sipuli, paprika ja sulata vihannekset. Sekoita pasta, soijasuikaleet ja kasvikset keskenään ja kaada päälle kaurakerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Jos sipuli on kovin kitkerää, paista niitä hetki pannulla soijasuikaleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti