keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Mantelimaito

Mantelimaito

Palkkani on jäänyt haahuilemaan jonnekkin pankkien syövereihin, joten minulla on ollut muutaman päivän pienimuotoinen rahakriisi. Koska työtuntini eivät vielä riitä vielä vuokraan, elän osittain toimeentulotuella, joten Kouvolan kaupunki tirkistelee tilitietojani, enkä siksi voi soittaa siskolle, että lainaisi muutaman kympin. (Jokainen tililleni tullut euro lasketaan tuloksi ja vähennetään toimeentulotuesta.)

Hätä ei ole kumminkaan suuri sillä kasvisyöjän kuivakaappi pursuaa linssejä, papuja, pähkinöitä, soijarouhetta, tattarisuurimoita yms. Eilen lainasin kämppikseltä kuivahiivaa (kiitos vaan, Paula) ja leivoin patonkia, jota söin itse tehdyn hummuksen kanssa. Aamukahvia varten laitoin illalla manteleita likoamaan ja hurautin ne hetki sitten mantelimaidoksi. Mantelien kuidusta voisi kehitellä vielä tänään jotain leivottavaa.

Mantelimaito

2 dl manteleita (mieluiten kuorittuja)
5 dl vettä
1 tl vaniljasokeria

Lioita manteleita yön yli. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele manteleita vielä muutaman kerran. Kaada mantelit ja noin desi vettä tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Mittaa loput vedet tehosekoittimeen ja anna sen pyöriä vielä hetki. Siivilöi maidosta kuidut pois hienojakoisella siivilällä tai suodatinkankaalla. Toista siivilöinti muutaman kerran, jos haluat maidosta erittäin tasaista. Mausta vaniljasokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti