perjantai 29. kesäkuuta 2012

Mantelileipä

Mantelileipä

Mantelimaidon valmistuksesta jääneen mantelimassan käyttäminen leivonnassa olikin helpommin sanottu kuin tehty. Reseptejä varmasti löytyy, mutta millä hakusanalla niitä etsisi. Mantelikuitu on mielestäni kuvaavin hakusana, mutta se ei johtanut kuin muutamaan raakaruokablogiin. Raakasämpylät kuulostiva ihan kivoilta, mutten millään haluisi pitää uunia lämpimänä lähemmäs vuorokautta!

Alla olevan reseptin löysin hakusanoilla mantelileipä ja mantelimaito. Resepti on Kissoja & Kasvisruokaa -blogista, joka vaikutti muuten erittäin herkulliselta vegepainotteiselta ruokablogilta. Taidan jäädä seuraamaan.

Mantelileipä

2½ dl kasvimaitoa
1 rkl siirappia
1 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl manteleita
1 tl suolaa
½ pss kuivahiivaa
noin 2 dl mantelimaidon valmistuksesta jäänyttä mantelimassaa

Jauha mantelin karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa tai käsin. Sekoita keskenään kuivat aineet: jauhot, kaurahiutaleet, mantelirouhe, suola ja kuivahiiva. Lämmitä kasvimaito reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen siirappi ja öljy. Yhdistä kuivat aineet, maito ja mantelimassa ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin tunti.

Jauhota kädet ja pöytä hyvin ja muotoile taikina leiväksi tai kaada leipävuokaan. Älä vaivaa taikinaa. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen ja anna leivän kohota vielä puoli tuntia. Paista leipää ensin kymmenen minuuttia 250 asteessa. Laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Hei täähän näyttää hyvältä kun teit vuokaan! Voisin jatkossa näin kokeilla. Ihanan tiivis ja mehevä :)

    VastaaPoista