torstai 31. toukokuuta 2012

Yrttinen tomaattikeitto

Yrttinen tomaattikeitto

Istutin parvekkeelle yrttejä. Istutuksen jälkeen yrtteihin iski masennus ja ne kupsahtivat muutamaksi päiväksi. Basilika virkosi nopeasti mutta timjami ja rukola ovat alkaneet virkoamaan vasta nyt. Aion vielä ostaa muutamia lisää, kunhan tarkistan, että saan pidettyä ensimmäiset hengissä.

Oma yrttitarha on aivan mahtava, sillä tuoreilla yrteillä saa yksinkertaisestakin ruuasta salonkikelpoisen. Kesällä ei jaksa huhkia keittiössä useita tunteja, joten pikasapuskat ovat olleet viimeiset viikot ainakin minun suosiossa. Tästä tomaattikeitosta ei voi ruuanlaitto enää helpottua, mutta makuun se ei vaikuttanut.

Yrttinen tomaattikeitto

sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokaöljyä
2 tlk tomaattimurskaa
3 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
5 basilikan lehteä
2 timjamin oksaa
pippuria

Silppua sipuli ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta pippurilla. Anna keiton jäähtyä hieman ja hurauta tehosekoittimella tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti