maanantai 28. toukokuuta 2012

Tortillaleivät

Itse tehdyt tortillaleivät

Vietimme lauantaina kaveriporukalla iltaa tortillojen merkeissä. Päätin tehdä tortillaleivät itse, sillä sain muutama viikko sitten vanhalta työkaverilta sanomista valmiiden leipien käytöstä. Pakko myöntää, että leivät olivat ihan huippuja ja vasta nyt ymmärsin miksi valmiita tortillaleipiä sanotaan kitkeriksi.

Tortillojen väliin laitoimme kidney-papuja, maissia, marinoituja tofukuutioita, tomaattia, kurkkua, paprikaa (ja jauhelihaa). Kaiken kruunasi itsetehty guacamole, valkosipulidippi soijajogurtista ja kämppiksen tekemä tomaattisalsa, joka oli muuten kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää.

Tortillaleipiä pitää tehdä jatkossakin itse, mutta ei kiireisinä arkipäivinä. Taikina syntyy nopeasti mutta kauliminen vie aikaa varsinkin, kun tekee ruokaa useammalle päälle. Leipienteko sopii hyvin juuri illanistujaisiin, sillä leipiä voi kaulia samalla kun toinen paistaa.

Tortillaleivät (6-8 kpl)

5½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 dl vettä
½ dl öljyä

Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia (sopiva aika valmistaa täytteet). Jaa taikina 6-8 osaan (iso, keskikokoinen, pieni). Pyöritä taikina palat palloiksi ja kauli piirakkapulikalla ohuiksi. Käytä tarvittaessa kaulinta-apuna jauhoja. Paista leipiä kuivalla pannulla molemmin puolin kunnes pinta hieman ruskistuu. Tarjoile heti.

Vinkki: Jos leivistä tulee liian rapeita siirrä ne muovipussiin notkistumaan.


1 kommentti:

  1. Se on totta, ei voi kun ihmetellä eroa kaupan ja omatekemän välissä. Aineita on sen verran vähän mitä käytetään, joten on haastava ymmärtää miten on niin suuri ero :)

    VastaaPoista