lauantai 12. toukokuuta 2012

Sateenkaarikakku

Sateenkaarikakku

Pieni aarre täytti torstaina vuoden ! Popsun Batman, Spiderman ja Angry Birds -juhlien vastapainoksi oli mukava järjestää ja leipoa jotain suloista ja vaaleanpunaista. Pikkuinen ei osaa vielä nimetä mitään lempihahmoa tai -lelua, joten päätimme teemaksi siskoni kanssa sateenkaaren värit.

Tein kaksi kakkua, koska tein toisen itseäni varten maidottomana. Kakut sai kivasti yhdistettyä sokerimassasta tehdyllä sateenkaarella. Kakut täytin kinuski-vadelmatäytteellä ja päällystin vaahtokarkkimassalla. Molemmat kakkupohjat tein Limepippuri -blogista löytämälläni munattomalla ohjeella.

Marsipaanimassa kaipaa alleen kreemin, jotta täytteen koskeus ei sulata kuorrutetta. Vaahtokarkkimassan olen huomannut kestävän kakun kosteutta vaikka kakun kuorruttaisi edellisenä päivänä, joten levitin kuorrutteen alle vain tasoitukseksi ylimääräistä kermavaahtoa. Pilvet ovat ylijääneitä vaahtokarkkeja.

Ps. Leivontafoorumin toukokuun haaste sattui olemaan sateenkaaren värit. Käykää vilkaisemassa. :)

Kakkupohja (munaton, vegaani)

150 g maidotonta margariinia
4 dl persikan lientä (käytin 2 dl mehukeittoa + 2 dl vettä)
3 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

Sulata margariini ja sekoita joukkoon mehu. Lisää sokeri ja lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on sekoitettu. Kaada korppujauhoitettuun irtopohjavuokaan (⌀ 20-24 cm) ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 minuuttia. Helppoa ja nopeaa mutta anna kakkupohjan vielä jäähtyä kunnolla.

Kinuski-vadelmatäyte (maidoton, vegaani)

2 dl kasvisvispikermaa
1½ dl fariinisokeria

2½ dl kasvisvispikermaa
200 g vadelmia

Valmista kinuski etukäteen, jotta se kerkeää jäähtyä (hätähousut laittavat kinuskin jäähtymään pakkaseen). Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes seos kiehahtaa. Nosta kinuski pois liedeltä jäähtymään.

Vatkaa kinuski ja kerma vaahdoksi ja sekoita ne keskenään. Kokoa kakku mieluiten rengasvuokaan. Levitä kerrosten väliin kinuskikermaa ja painele sekaan vadelmia. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Vinkki: Jos teet täytteen tavallisesta kermasta/vispikermasta, lisää ½ dl vaniljakreemijauhetta. Vaniljakreemijauhe sisältää maitojauhetta, joten sitä ei voi laittaa maidottomaan täytteeseen. Soijavispikerma on itsessään tarpeeksi jämäkkää, joten se ei kaipaa lisävahvistusta.

5 kommenttia:

  1. Uskomattoman nopeasti se vuosi menee :)
    Voisi itsekkin joskus kokeilla näillä vegaaneilla ja maidottomilla jutuilla tehdä. Maidottomasta olis ainakin etua ettei tarttis miettii laktoosittomia erikseen :)

    Niin ja IHAN älyttömän hieno kakku! :D

    VastaaPoista
  2. Siis voi että kun on herkullisen näköinen! Kinuskitäyte korvantaakse!

    VastaaPoista
  3. kiitos. täyte maistui kaikille vieraillekkin. :)

    VastaaPoista
  4. Otankin vinkkiä tästä ohjeesta kun tarvii tehdä maidoton kakku, mikä on minulle uusi asia. Mitä kasvivispikermaa käytit kun keitit kinuskia? Kiitos jos ehdit vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olen ollut blogilomalla, joten satuin näkemään viestisi vasta nyt. Olen käyttäntyt Sunnuntain kuohkea vispi -kaurakermaa ja Alpron Airy&Creamy -soijakermaa. Molempiin olen ollut tyytyväine. :)

      Poista