perjantai 4. toukokuuta 2012

Pitaleivät

Pitaleipä

Tortillojen ongelma on, että täytteet, kastikkeet ja leivät eivät koskaan lopu samaan aikaan. Ensin loppuu täytteet, joita pitää ostaa lisää, jotta saa syötyä leivät pois. Sitten loppuu leivät, joita pitää ostaa lisää että saa syötyä täytteet pois. Sitten on vielä kastikkeet, joita ei voi tietenkään jäättää kaappiin pilaantumaan. Lopputuloksena olet syönyt viikon verran samaa ruokaa.

Onneksi tortillat ovat niin hyviä, että niitä jaksaa syödä useamman päivän. Vaihtelun vuoksi en kumminkaan ostanut lisää tortitillaleipiä vaan tein itse pitaleipiä. Pitaleivät kannattaa todellakin tehdä itse, sillä ainekset ovat lähes ilmaisia ja leivät ovat tuoreina älyttömän hyviä.

Vanhojen täytteiden lisäksi tein vielä valkosipulidippiä soijajogurtista eli kaksi desiä soijajogurttia, muutama valkosipulin kynsi, ripaus suolaa ja pippuria ja hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Jos on aikaa, soijajogurttia voi valuttaa muutaman tunnin, jolloin dipistä saa sakeampaa.

Pitaleivät (8 kpl)

2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
½ tl suolaa
5 dl jauhoja
2 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää siirappi ja suola. Lisää puolet jauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja alusta taikina. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi. Kauli pallot noin kymmensenttisiksi leipäsiksi. Kohota pitaleipiä leivinliinan alla puoli tuntia ja paista 250 asteessa 6-8 minuuttia. Leikkaa pitaleipien toinen sivu auki, täytä haluamillasi täytteillä ja pyöräytä leivinpaperin sisään, namnam.

2 kommenttia:

  1. Olen yllättynyt, ettet leivo ite tortillapohjia. On ainakin sata kertaa parempia kuin kaupan, helppo ja nopea valmistaa muutenkin täytteiden yhteydessä, ja jauhopakettikin tulee paljon halvemmaksi, kuin pari pussia valmiita pohjia. Me joskus kokeiltiin, ja kertaakaan ei olla pohjia enää ostettu. :D

    VastaaPoista
  2. No, en minäkään kaikkea jaksa tehdä. :D Varmasti ovat helppoja valmistaa ja tulee ehdottomasti halvemmaksi, mutta yleensä syön tortilloja silloin, kun hauan ruokaa nopeasti ilman hellaa ja uunia. Joskus pitää kyllä kokeilla. Voihan niitä sitten pakastaa laiskuuspäiviä varten. :)

    VastaaPoista