keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Itusalaatti

Itu-kikhernesalaatti

Siirtyminen sekasyöjästä vegetaristiksi eteni lähinnä sattumalta. Olen syönyt kasvispainoitteisesti jo pidemmän aikaa, mutta vuodenvaihteessa päätin lopettaa lihan syönnin. Ihmeellisten vatsavaivojen aiheuttajaksi paljastui maito ja jätin maitotuotteet muutama kuukausi sitten. Olo on pitkästä aikaa mahtava enkä halua enää muistella kuinka monta kertaa itkin epätoivosta, kun vaivoille ei tahtonut löytyä syytä.

En ole kokenut minkäänlaista himoa sekasyöntiin, sillä kasvisruokailu on antanut niin paljon uutta. Kebab on vaihtunut falafeleihin, feta tofuun ja jäätelöä voi tehdä vaikka avokadosta. Juuston luulin olevan kovapala, muttei sekään aiheuttanut vakavia vieroitusoireita. Pienen pistoksen koen ainostaan silloin kun, kämppikseni vetelee lämpimiä juustoleipiä baari-illan jälkeen.

Tällä hetkellä ruokavalioni on jo hyvin vegaaninen, mutta vegaaniksi en uskalla vannoutua. Kala on turvaruoka, jos joudun syömään paikoissa, jossa ei ole tarjolla ravitsevaa vegeruokaa, ja kananmunia tulee käytettyä silloin tällöin leivonnassa. Pyrin kumminkin pitämään käytön kohtuullisena ja kirjaan ylös vastaan tulleet munattomat ohjeet.

Uusin ruokatuttavuus on idut. Ostin ensin pienen rasian, mutta ihastuttuani niihin kävin ostamassa puolen kilon pussin. Iduista olen tehnyt itusalaattia, jota olen duunaillut mielialan mukaan. Töissä olen lisännyt salaattiin kikherneitä ja kotona salaatti maistuu tortillojen täytteenä. Suunnitelmissa olisi kokeilla vielä itusalaattia vegevoileipäkakun välissä.

Itusalaatti

100 g mungopavun ituja
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
iso porkkana
savusuolaa
pippuria

Pilko tomaatit ja raasta porkkana. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta esimerkiksi savusuolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. Idut on tosiaan ihania. Tällä hetkellä vihreiden linssien idut taitavat olla suosikkejani.

    Mukavaa, että vaivoihin on löytynyt ratkaisu.

    Ja ainahan kasvissyöjästä on mukava kuulla, että nyt meitä on yksi lisää :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Blogissani on sinulle 11 kysymystä :)

    VastaaPoista