sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Punainen pesto

Punainen pesto

Jos nyt satun olemaan allerginen maidolle, ainut jota jään kaipaamaan on juustot. Perheen kanssa meillä on tapana syödä aina illallisen jälkeen juustoja ja koko pääsiäisen on tehnyt pahaa katsella muiden herkuttelua. Tällä hetkellä pidän maitotuotteiden kanssa tiukkaa linjaa, mutta jos vatsaoireiden takana on homogenoitumaito, keskieurooppalaisten käsittelemättömästä maidosta tehtyjen juustojen ei pitäisi aiheuttaa oireita.

Kokeilin nyt pääsiäisenä soijajuustoa. Jos totta puhutaan, soijajuusto on itsessään aika kammottavan makuista. Ruuan seassa soijajuusto kumminkin menettelee, sillä se käyttäytyy samalla tavalla kuin juusto ja soijan maku jää muiden makujen alle. Olen kokeillut soijajuustoa muun muassa valkosipuli perunoiden päällä, uunikalan kuorrutteessa ja pestossa.

Tein toissapäivänä vihreää pestoa ja tänään punaista pestoa. Molemmat avat olleet älyttömän herkullisia ja vihreä pesto loppuikin samantien. Pestossa käytetään yleensä pinjansiemeniä mutta miedon makuiset cashewpähkinät käyvät myös. Soijajuuston voi korvata parmesaanilla.

Punainen pesto (vegaani)

½ dl cashewpähkinöitä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
½ dl soijajuustoraastetta (esim. Cheezy Edam Style)
2½ dl öljyä
pippuria

Jauha pähkinät monitoimikoneessa. Lisää pilkottu aurinkokuivattutomaatti ja valkosipuli ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen öljy ja lopuksi juustoraaste. Jauha tasaikseksi ja mausta pippurilla.

Vinkki: vihreää pestoa saa korvaamalla aurinkokuivatut tomaatit 1-2 puskalla basilikan lehtiä

2 kommenttia: