tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pina colada -kakku

Pina colada -kakku

Täytän viikon päästä 21 vuotta, mutta koska olen ensi viikon Norjassa laskettelemassa, leivoin kakun jo tällä viikolla. Harmittaa, että koko ensi viikko menee reissussa, joten en kerkeä juhlia syntymäpäiviäni siskon ja muutaman erittäin hyvän ystäväni kanssa. Onneksi olen tutustunut koulun kautta moniin huipputyyppeihin, jotka tulevat huomenna kahville.

Idean Pina colada -kakkuun sain kun ystäväni toi minulle tuliaisiksi Martiniquelta puolen litran rommipullon, jota olen muutamana viikonloppuna juonut kookosmaidon ja ananasmehun kanssa. Ananas ja kookos ovat myös ihanan keväinen yhdistelmä.

Olen koittanut vähentää kananmunien käyttöä, joten kokeilin vegaanista kakkupohjaa, jonka löysin leivontafoorumin sivuilta. Kakku syödään vasta huomenna, mutta mursin reunaa sen verran että sain vähän maistettua. Pohja oli mehevä ja tiivis mutta banaani maistui selvästi läpi. Ehkä täytteet hieman tasaavat makua.

Kakkupohja (munaton, maidoton)

225 g kasvirasvapohjaista margariinia
2 1/4 dl sokeria
1½ banaania
6 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ dl kuumaa vettä

Vaahdota margariini ja sokeri. Muussaa banaani ja vispaa ne margariini-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan 2/3 osaa jauhoista kevyesti käännellen. Kiehauta vesi ja lisää varovasti taikinaan. Lisää loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada korppujauhotettuun kakkuvuokaan (⌀ 20 cm) ja paista 190 asteessa 50 minuuttia.

Pina colada -täyte

2 dl kauravispikermaa (GoGreen)
1½ dl kookoshiutaleita
ananas

4 dl kauravispikermaa
kookoshiutaleita

Vispaa kauravispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Kuori ananas ja pilko hedelmäliha pieniksi paloiksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kerrokset rommilla ja sokerilla maustetulla kookosmaidolla ja levitä kermaa ja ananaspaloja kerrosten väliin. Kuorruta kakku kaurakermavaahdolla ja koristele kookoshiutaleilla.

Vinkki: kauravispi on valmiiksi makeutettu, joten jos käytät tavallista vispikermaa mausta sitä sokerilla

Vegaani kakkupohja

2 kommenttia:

  1. Voi tätä on pakko joskus kokeilla! Piña colada on mun suurin herkku :D

    VastaaPoista
  2. Niimpä, en malta odottaa että pääsee maistamaan. Huomenna kakun päälle tulee vielä muutama vaaleanpunainen marsipaaniruusu koristeeksi. :)

    VastaaPoista