sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Marmoroitu mansikka-limejuustokakku

Marmoroitu mansikka-limejuustokakku

Ystäväni täytti toissa viikolla 20-vuotta, mutta syntymäpäiviä juhlittiin vasta eilen. Koska olen hänen vakio kokkinsa olin vastuussa syntymäpäivien tarjoiluista. Pasta- ja fetasalaatin lisäksi tein lime-valkosuklaajuustokakun, jota tarjoiltiin myös päivänsankarin ylioppilasjuhlissa, sekä mansikka-limejuustokakun.

Kokeilin mansikka-limejuustokakkuun täytteiden marmorointia. Marmorointi taisi mennä hieman pieleen, sillä sekoitin täytteitä liian innokkaaksi. Valitettavasti en saanut kakusta kuvaa leikkaamisen jälkeen, sillä kakku jäi syömättä ja siirsimme sen pakkaseen odottamaan pääsiäistä.

Mansikka-limejuustokakku

200 g digestivekeksejä
100 g margariinia
3 kananmunanvalkuaista
4 dl vispikermaa

Täyte 1

200 g tuorejuustoa
400 g mansikoita
½ dl sokeria
4 liivatelehteä

Täyte 2

200 g tuorejuustoa
kahden limen mehu
½ sokeria
3 liivatelehteä

Leikkaa irtopohjavuuan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula magariini. Painele seos vuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (vähintään 5 minuutiksi). Vatkaa kerma ja valkuiset vaahdoksi eri astioissa ja sekoita vaahdot keskenään.

Sulata mansikat ja valuta ylimääräinen neste pois ennen soseuttamista. Sekoita keskenään yhdessä astiassa täytteen 1 tuorejuusto, sokeri ja mansikkasose ja toisessa astiassa täytteen 2 tuorejuusto, sokeri ja limenmehu. Kuumenna tilkka (noin 3 rkl) vettä ja sulata täytteen 1 liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen. Sulata ja lisää täytteen 2 liivatteet samalla tavalla.

Jaa kerma-valkuaisvaahto kahteen osaan ja sekoita täytteiden 1 ja 2 joukkoon. Lusikoi täytteitä vuorotellen irtopohjavuokaan. Kun kaikki täyte on vuoassa, vedä veitsellä ristiin rastiin täytteen pinnalla, jolloin saat aikaiseksi marmorikuvioinnin. Anna kakun hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Vinkki: täyteet voi kasata myös kerroksiksi, jolloin ensimmäinen täyte pitää tehdä aikaisemmin ja antaa hyytyä (noin 20 minuuttia) ennen toisen täytteen valmistusta ja lisäämistä

1 kommentti: