sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Raakapastaa kesäkurpitsasta

Raakapastaa kesäkurpitsasta

En oikein välitä valmisruuista, koska ne ovat useimmiten aika kuraa. Reissussa ja kiireessä ei ole kumminkaan aina mahdollisuutta laittaa ruokaa. Kaverini suositteli kokeilemaan GoGreenin -salsakastikkeita. Kastikkeet sopivat syötäväksi sellaisenaan, pastan päälle tai padan tai kastikkeen pohjaksi.

Maistoin viikonloppuna Mediterranean ja Orginal salsaa. Kastikkeet olivat positiivinen yllätys, sillä sen lisäksi että ne olivat herkullisia, ne ovat vegaanisia ja sisältävät reilusti proteiinia ja vähän lisäaineita. Huom, salsat eivät ole raakaruokaa, koska papuja on keitetty.

Kastikkeiden lisäksi tein raakapastaa kesäkurpitsasta. "Pastaa" voi tehdä myös porkkanasta, mutta itse tykkään enemmän kesäkurpitsasta, koska se on pehmeämpää ja itsessään aika mautonta. Raakapasta on hyvä vaihtoehto tavallisen (myös ei raa´an) pastakastikkeen lisukkeeksi.

Raakapastaa kesäkurpitsasta (annos)

pieni kesäkurpitsa
2 rkl öljyä
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Pese kesäkurpitsa ja veistä kesäkurpitsa kuorimaveitsellä tagliatelle-tyyppisiksi ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Älä kuori kesäkurpisaa sillä suurin osa vitamiineistä on kuoressa. Sekoita marinadi suikaleiden kanssa ja anna marinoitua puoli tuntia. Valuta ylimääräinen neste pois ja tarjoile pastakastikkeen kanssa.

Vinkki: Hunajan voi korvata sokerilla tai siirapilla ja happamuutta saa sitruunan lisäksi myös viinietikasta.

GoGreen Orginal Salsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti