sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Pinaatti-rahkaletut

Pinaatti-rahkaletut

Loma saa minut laiskaksi. Jos ei ole mitään pakollista tekemistä, en saa mitään muutakaan aikaseksi. Vaikka kerrankin olisi ollut aikaa, en tehnyt viikon aikana mitään ruokaa, vaan söin koko viikon riisipiirakoita, hedelmiä, jogurttia ja mysliä.

Viikonloppuun mennessä hieman ryhdistäydyin ja tein pinaattilettuja. Porukoilla ei ollut kuin tavallisia vehnäjauhoja, joita en hirveästi suosi, joten tein rahkalettuja. Letut olivat todella täyttäviä, eikä ähkyyn tarvinnut edes kymmentä pikkulettua.

Rahkataikina on hieman normaalia lettutaikinaa höttösempää, joten taikinasta kannattaa tehdä mielummin pikkulettuja ja paistaa miedolla lämmöllä. Lettupannulla paistaminen on helpompaa, mutta onnistuin normaalillakin pannulla. Letut söin ananaksesta ja puolukasta tehdyn soseen kanssa.

Pinaatti-rahkaletut

4 kananmunaa
200 g rahkaa
3 rkl vehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia
ripaus sokeria ja suolaa

Riko munat astiaan ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää rahka, vehnäjauhot ja sulatettu ja valutettu pinaatti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota puoli tuntia. Paista letut voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin.

2 kommenttia:

  1. Kuin monta pikkulettua ton kokosesta taikinasta tulee suurinpiirtein?

    VastaaPoista
  2. apua, en enää muista kun paistoin useampana päivänä. ehkä 20 kpl?

    VastaaPoista