maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kaakaocashew-pallot

Kaakaocashew-pallot

Raakaruoka ruokavalio ei ole niin lähellä sydäntäni, että harkitsisin siihen kokonaan siirtymistä, mutta siitä löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja normaalin ruokavalion tueksi. Kuumennus tuhoaa vitamiineja, joten kasvikset olisi ihan suositeltavaa syödä raakana eikä ruuan käristämättä jättämisestä ainakaan haittaa ole. Lisäksi plussaa että ohjeet ovat lähes aina vegaanisia.

Täydellisen raakaruokailun noudattaminen on vain erittäin vaikeaa (hatunnosto niille joilta se onnistuu), sillä nykyään lähes kaikki elintarvikkeet käyvät läpi jonkun lämmitysprosessin. Kaikki ruoka pitää tehdä alusta asti itse ja erikoisruokavalio aiheuttaa aina pientä päänvaivaa sosiaalisissa tilanteissa. Toisaata raakaruokavalio voi olla hyvä kannanotto prosessoitua ruokaa vastaan. Miksi tavalliset kaurahiutaleetkin pitää kuumentaa ennen pakkaamista?

Olen innostunut varsinkin erilaisista sokerittomista ja vehnäjauhottomista herkuista. Raakaherkuissa sokeri, jauhot ja rasva korvataan yleensä taateleilla ja pähkinöillä. Taatelit ovat tahmeita ja makeita, joten ne sitovat massaa ja antavat makeutta, kun taas pähkinät korvaavat jauhot ja rasvaisuuden. Vähäkalorisia herkut eivät ole mutta, koska raaka-aineet sisältävät pääosin hyviä energianlähteitä ne sopivat jopa välipalaksi.

Kaakaocashew-pallot (~ 10 kpl)

7 kuivattua taatelia
½ dl vettä
2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
kookoshiutaleita

Laita taatelit likoamaan puoleen desiin vettä muutamaksi tunniksi. Hienonna pähkinät kaakaon ja vaniliasokerin kanssa tehosekoittimessa ja lisää taatelit liotusvesineen. Jauha tasaiseksi massaksi. Massa saa jäädä hieman koskeaksi, sillä pallot jähmettyvät tekeytyessään. Pyörittele massasta palloja ja pyörittele kookoshiutaleissa. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

1 kommentti: